In de maand april mocht er (uiteraard binnen de RIVM normen) weer wat gedaan worden en daar was ook de selectie van MVV ’27 wel weer aan toe Inmiddels wordt er op de dinsdagen intensief getraind en worden de zaterdagen benut voor teamontwikkeling. In april heeft de trainersstaf een aantal activiteiten georganiseerd, waarvan we hier graag kort verslag doen.

Voetgolftoernooi
Het eerste voetbalgolfkampioenschap was afgelopen zaterdag perfect georganiseerd door de trainersstaf. Onze selectiespelers en de tweedejaars JO19-spelers legden vorige week zaterdag 8 holes af op en rond veld 4 en 5. De bedoeling hierbij was uiteraard om de bal in zo weinig mogelijk schoten tin de hole te laten belanden.

De moeilijkste hole was hole 1 over “het bruggetje en de sloot”. Arien Oprel legde hier het baanrecord vast met 9 schoten. Opvallende talenten waren Kane de Graaf en onze Lisa uit de medische staf, die verassend genoeg beter scoorde dan het gemiddelde.

Gemiddeld hadden de 45 deelnemers 82 schoten nodig om alle holes op het sportpark de Commandeur te voltooien. Daarmee is het baangemiddelde (par) vastgesteld voor de mogelijk tweede editie. En wellicht wel voor alle senioren indien daarvoor animo is.

Onderlinge wedstrijden
Begin april heeft de selectie op drie zaterdagen onderlinge wedstrijden gespeeld tegen elkaar. Het eerste elftal nam het op tegen het Tweede en ook speelde het Tweede tegen het Derde. Het was duidelijk zichtbaar dat het balgevoel en het wedstrijdritme nog niet op niveau waren, maar de inzet was formidabel. “Het was heerlijk om weer dat wedstrijdgevoel te ervaren en ergens voor te voetballen” was een veel gehoord citaat na afloop. Er werd 4x 20 minuten gespeeld en dat was ruim voldoende. En zeker voor herhaling vatbaar.
Ook werd er een zaterdag benut om een intensief 4-tegen-4-toernooi te spelen met grote goals. Zeer intensief, maar wel heel goed om de conditie weer op peil te krijgen.

Wat nog volgt
Op zaterdagochtend 8 mei zal de selectie een activiteit organiseren voor de jongere jeugd van MVV’27. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

Zoals iedereen wellicht weet, zijn er plannen om regionale toernooien te organiseren. Zodra de ontwikkelingen dit rondom het coronavirus dit toelaten, zullen deze ook daadwerkelijk van start gaan. MVV ’27 doet mee aan het door FEVO West georganiseerde toernooi waaraan onder anderen ook VDL en Naaldwijk meedoen. Of en hoe deze doorgaan zal uiteraard afhangen van de ontwikkelingen. U wordt op de hoogte gehouden.

Al met al voldoende activiteiten, maar uiteindelijk wil iedereen weer “normaal” voetballen en daarna samen genieten van het verenigingsleven in en rondom de kantine.