MVV ’27 VR1 – Westlandia VR1 (3 – 2)

Noord, Oost, Zuid, West(landia) thuis zijn wij niet op ons best. Dat was wel het verhaal achter deze pot voetbal. Gelukkig maken John West(landia) en natuurlijk Emma Heesters het ’s avonds helemaal goed in de tent bij MSV’71 en was het minder goede spel op de grasmat snel vergeten.

Untitled

Vooraf wel een plan gemaakt en jullie gezegd dat het elke week knap is van jullie dat jullie er 200% voor willen gaan en zelfs vandaag terwijl die Haghe weer eens een potje had gewonnen doordeweeks en de koppositie weer overgenomen had. We houden er elke week geloof in ondanks alle protesten die naar de Knvb gaan en ondanks meerdere verenigingen die dat doen, alleen ja als de Knvb er niets mee doet, dan zal het meidenvoetbal nooit de echte aandacht krijgen die het verdient op ons niveau.

MVV27 VR1 - Westlandia VR1

Dan de wedstrijd, meteen er bovenop en de wil was duidelijk van jullie. Precisie ontbrak en verkeerde keuzes werden gemaakt met het spelen van de bal. Waarom niet 5 meter doorlopen met de bal, wachten op de keuze van de verdedigster en dan de bal afgeven. Te gehaast schieten op de goal. Maar goed de kansen waren er dus wel en daar hou je je elke week toch wel aan vast. Balletje op de paal en via de binnenkant eruit. Westlandia doet het buitenspel stappen zo goed en we trappen er elke keer weer in. Het was hetzelfde verhaal toen de wedstrijd bij hun. Weer zo een keuze die gemaakt moet worden, gewoon 2 meter erachter blijven en echt pas gaan als die bal gespeeld wordt, we trainen er de laatste weken op. Is het dan slecht, nee hoor, de wil is er, de kansen zijn er en het wachten is echt op de verlossende goal. De 24e minuut en Robocop krijgt eindelijk haar lobje waar ze al zolang op traint en de 1-0 staat. Safe zijn we zeker niet want bij omschakeling is Westlandia zo gevaarlijk, de voorstopper schuift direct in en het complete middenveld sluit meteen aan bij hun voorhoede en dus mega gevaarlijk. Het duurt dan ook niet lang of de 1-1 ligt erin. We zien het gebeuren en zijn niet in staat om het te killen en toch houden we geloof erin, rust.

MVV27 VR1 - Westlandia VR1

In de pauze eens andersom gedaan en gevraagd wat jullie zien en merken in het veld en daarop ingespeeld. Westlandia pakt direct weer de overhand met de omschakelmomenten, maar nu doen we het goed en staan wij sterk en houden het vol tot de 60e minuut. Robocop heel scherp op het uitverdedigen van de keepster en ze ligt hem er weer in, 2-1. Het wordt een billenknijper en je begrijpt niet dat ze zo laag staan in de competitie, want ze spelen echt goed met de buitenspelval en omschakelingen. De 68e minuut een fout van de overigens goede keepster en Ro doet het voor de 3e keer vandaag, 3-1. Nou klaar hoor, maar nee, ze doen er nog een schepje bovenop. Als wij op dat moment de buitenspelval bij hun zouden omzeilen bij onze omschakeling, nou dan is het klaar. We moesten nog 5 minuten en ach een publiekswissel is dan wel leuk, zogezegd zo gedaan. Nog geen minuut later en de 3-2 ligt erin, pff. We voetballen hem professioneel uit en de uiterst goed leidende scheidsrechter fluit af.

Jennifer toch nog effe bedankt voor het in willen vallen na je eigen wedstrijd.

Moraal van deze wedstrijd: Noord, Oost, Zuid, West, dit was echt niet best.

Dames effe 2 weken rust en in ieder geval geen wedstrijd. We gaan werken naar 4 mei de halve finale Knvb beker. Fijn weekend en wat was ze goed he en dan bedoel ik Emma Heesters.

Josephine.