Mini F voetbal bij MVV’27!

Mini voetbal stelt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 in staat lid te worden van MVV ’27, zodat ze vroeg kunnen beginnen met het voetballen. Dit leren voetballen bij het mini voetbal gaat op een manier waarbij plezier en positieve coaching centraal staan. Door kinderen vroeg te laten beginnen met sporten, wordt er een positieve bijdrage geleverd aan hun fysieke en mentale ontwikkeling.  

Het doel bij Mini-F voor de allerjongste spelers is de eerste kennismaking met voetbal, waarbij individuele ontwikkeling en vooral plezier voorop staat! Daarnaast vindt MVV’27 bij Mini-F belangrijk, het voetballen in kleine groepjes, waarbij elke speler veel balcontact heeft. Door het voetballen in kleine groepjes, ontstaat er veel balcontact en is de Mini-F een echte leerschool. Er wordt één keer per week getraind en de kinderen in O7 worden door wekelijkse wedstrijden voorbereid op hun verdere voetballoopbaan.  

Voor wie is het mini voetbal bedoeld?

De Mini’s bestaan uit O7, O6 en O5 (jongens en meisjes onder de 7,6 en 5 jaar). Dit betekent dat alle kinderen van 4 t/m 6 jaar welkom zijn om mee te doen.  

De indeling binnen deze groep voor seizoen 23/24 is als volgt: 

  • Mini-O7 (alle kinderen met geboortejaar 2017 en ouder eventueel) 
  • Mini-O6 en O5 (alle kinderen met geboortejaar 2018 en 2019) 

Kinderen die ouder zijn, kunnen direct instromen bij de jongens/ meisjes O8.  

 

Training 

Iedere woensdag wordt er van 16.30 uur tot 17.30 uur getraind op veld 5. Tijdens de trainingen leren de kinderen op een leuke manier hoe ze met de bal en andere  kinderen om moeten gaan. Wij als trainers willen de kinderen natuurlijk beter leren voetballen, maar voor ons staat het plezier van de kinderen centraal! 

De trainingen worden gegeven door enthousiaste ouders en vrijwilligers van MVV’27.  

Wedstrijden 

Iedere zaterdag wordt er door Mini-O7 gespeeld in een Westland Competitie. De teams bestaan uit 4 spelers, zonder keeper. Op deze manier krijgt iedere speler veel balcontact. Het veld is ongeveer 25 bij 35 meter groot, heeft kleine doeltjes. De spelers zijn allemaal 5 en 6 jaar oud.  

We spelen bij de Mini-O7 afdeling zonder scheidsrechter, maar met spelbegeleiders. Deze spelbegeleiders (ouders) laten de kinderen zoveel mogelijk voetballen en treden alleen bij extreme voorvallen op. Sportiviteit en plezier staan hierbij voorop!!! 

Praktische informatie 

  • De training is van 16.30 – 17.30 uur op veld 5. We vragen aan de kinderen om 10 minuten van te voren aanwezig te zijn, zodat er om 16.30 uur echt begonnen kan worden. 
  • De wedstrijdjes van de mini’s op zaterdag duren bij elkaar ongeveer een uur; incl. pauze (wat drinken op het veld wordt verzorgd door de club) en penalty’s nemen. 
  • De kinderen nemen zelf voetbalschoenen, scheenbeschermers, sokken en een broekje mee. Het voetbalshirt wordt verstrekt door MVV. 
  • Na de wedstrijd worden de gebruikte voetbalshirts per toerbeurt door een ouder gewassen. 

Inschrijven 

Bij MVV’27 streven we ernaar het mini-F voetbal zo laagdrempelig mogelijk te houden. Het is altijd een optie om halverwege het seizoen een keertje mee te komen doen op een training. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, maar stel je voor de training even voor aan de trainer. 

Je kan vrijblijvend 5 keer meetrainen. Wij hopen – na 5 keer meekijken en meedoen – je als nieuwe speler te mogen begroeten bij MVV ’27.  

Om jouw kind aan te melden dien je het aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk op de site van MVV ’27 in te vullen. Heb je hier ook vragen over, dan kun je altijd bellen of een mailtje sturen! 

Communicatie 

Het zaterdagprogramma van de Westlandse competitie en overige informatie zal via de groepsapp naar ouders gestuurd worden. 

Contactpersonen/coördinatoren  

Mini-O7 

Coen Hordijk, trainingen, tel. 06-5205 5469 

Femke Alblas-Bol, coördinator, tel. 06-5144 8699 

 

Mini-O5/O6 

Sjaak van der Berg, trainingen, tel. 06-4382 1193 

Wendy Bouter, coördinator, tel. 06-4210 2169