Historie MVV ’27

MVV ’27 is, zoals de naam doet vermoeden, opgericht in 1927. De club speelde haar wedstrijden in de beginjaren op een stukje land van Jan van Geest, gelegen naast het Hertenkamp. In 1931 verhuisde het veld naar de Kluiskade, waar gespeeld mocht worden op het land van ‘Kluisboer’ Jacob van den Berg. In de beginjaren ‘40 ondervond onze club de nadelige gevolgen van de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Veel spelers werden tewerkgesteld in Duitsland of moesten onderduiken. Vanaf 1944 hield MVV ’27 dan ook tijdelijk op te bestaan.

Heroprichting

Na de oorlog werd MVV ’27 in 1945 heropgericht in het Tavenu aan het Pynasplein, door onder meer onze in april 2009 overleden erevoorzitter Rien van Eijmeren.
De club groeide hard, want in 1960 verwelkomde MVV ‘27 haar honderdste lid! Vijf jaar later kreeg onze club voor het eerst de beschikking over een eigen kantine. Deze kwam te staan aan de Hammerdreef, schuin tegenover de huidige rooms-katholieke kerk.

Sportpark De Commandeur

In 1967 promoveerde MVV ’27 voor het eerst in zijn bestaan naar de 4e klasse van de KNVB (destijds sprak men nog over RVB en KNVB). In 1970 werd MVV ’27 wéér kampioen: derde klasse!

Vijf jaar later verhuisde MVV ’27 naar Sportcomplex De Commandeur, nog altijd onze prachtige thuisbasis. In die tijd beschikte MVV ‘27 al over een eigen damesafdeling, die nog altijd floreert. In 1977 verwelkomde MVV het 500e lid. In het jaar 2000 kozen de leden van MVV ’27 hun eigen Eltal van de Eeuw. Zie foto onder met staand van links naar rechts: Sandor Popovic, Arie van der Knaap, Arno van Nierop, Jos Mosterd, Jan Poot, Wim van Aalst, Leo Jansen. Zittend van links naar rechts: Joop van Berkel, Hans de Wilde, Rinus van de Wetering, Bram van der Lelij en Jan Kapteijn.

Niet meer weg te denken

In 2004 opende MVV zijn nieuwe bestuurskamer en kreeg het meteen ook de beschikking over een eerste kunstgrasveld. In 2005 promoveerde onze club voor het eerst in zijn bestaan naar de tweede klasse van de KNVB, een prachtige prestatie! Weer vier jaar later, in 2010 om precies te zijn, mochten wij alweer ons 800e lid verwelkomen en kregen we groen licht voor de aanleg van een vijfde (kunstgras)veld. Het tekent de snelle en enorme groei van een voetbalvereniging, die inmiddels met geen mogelijkheid meer is weg te denken uit het prachtige dorp Maasland.