Na vorige week afwezig te zijn geweest (hiervoor mijn excuses) bij de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Poortugaal (een 3 – 0 nederlaag) stond vandaag N.S.V.V. uit Numansdorp op het programma. Een elftal dat mooi in de middenmoot staat en zich veilig kan wanen van eventuele promotie/degradatie wedstrijden, en dat kunnen wij niet zeggen m.a.w. wij hebben de punten keihard nodig. Ik kan gelijk al zeggen dat onze tegenstander niet van plan was om die punten cadeau te geven en daardoor ontstond er zeker in de eerste helft een heerlijke pot voetbal om naar te kijken. Alle twee de elftallen gingen er voor en het werd al snel duidelijk dat de aanval van onze tegenstander het sterkste deel was van heel de ploeg (niets ten nadele van de rest natuurlijk) maar ook wij lieten zien dat we er zin in hadden en wilden gaan voor een goed resultaat. In minuut 18 werd onze rommelaar (hij blijft gaan) Cor onderuit gehaald en wees de scheids gedecideerd naar de penalty stip en daar hebben we Jimmy voor en ook nu was die heel trefzeker dus 1 – 0 op het scorebord, maar niet voor lang want via een frommelgoal werd het 1 minuut later al weer 1 – 1.

MVV27 2 - NSVV 2_082_20240420

En de koek was nog niet op want wederom 1 minuut later maakte Cor er met een mooie goal weer 2 – 1 van dus we zaten weer aan de goede kant van de score. Maar zoals gezegd de aanvallers van N.S.V.V. waren geen koekenbakkers want een kwartier voor de rust werd het 2 – 2 uit een corner, maar het moet worden gezegd de nummer 9 stond wel heel erg vrij wat natuurlijk niet mag gebeuren. Maar het slot van deze heerlijke eerste helft was toch voor ons want uit een voorzet van Dennis was daar ineens Luuk die de bal eerst goed lag om hem daarna heel mooi in de goal te knallen onhoudbaar voor de goede keeper dus 3 – 2 na een van beide kanten mooie pot voetbal.

MVV27 2 - NSVV 2

De tweede helft was in verhouding met deel 1 toch wel wat minder en dat resulteerde in een soort middenveld gevecht met geen duidelijke sterkere ploeg dus ging het redelijk gelijk op, met aan alle twee de kanten geen uitgespeelde kansen. Maar op het scorebord begon minuut 60 en we begonnen weer iets te veel achteruit te lopen en dan bekruipt je het gevoel daar gaan we weer (zoals in minuut 93 tegen Binnenmaas) en dat gebeurde ook, niet nadat onze scheids ineens met kaarten ging strooien en dat duidelijk in het nadeel van onze tegenstander eerst de elftalleider rood en daarna 3 a 4 spelers geel. De KNVB zal er wel weer blij mee zijn, dan ga je denken de scheids heeft het wel gehad met onze tegenstander maar daar was in minuut 89 (jaja) niets van te merken want na appelleren van heel N.S.V.V, en 20 seconden bedenktijd lag hij de bal op de stip na vermeend hands (het zou best kunnen ik kon het echt niet zien) dus een pingel die onberispelijk werd ingeschoten, dus 3 – 3 en dat weer vlak voor tijd. Een geweldige afknapper en niet voor het eerst zoals al gezegd, de scheids liet in het totaal 9 minuten doorspelen na de verstreken 90 minuten en het geluk zat deze keer aan onze zijde (en strijd en de wil om te winnen) want na een verre uittrap in minuut 93 van Jari (ik zie het als een assist) kwam de bal via de kluts via Max en een tegenstander bij Loyd terecht en die haalde vernietigend uit want de bal verdween snoeihard achter de keeper die de bal alleen maar hoorde gaan. De ontlading was in het veld en op de tribune duidelijk hoorbaar en zichtbaar en voor iedereen met een voorkeur voor MVV leuk om te zien. Na een nerveuze laatste 5 minuten was de buit binnen en die hadden we echt nodig. Met nog 4 wedstrijden te gaan en de strijdlust van vandaag kan er nog van alles dus mannen ga er voor.

Opstelling: Jari Boon, Michael van Vliet, Jimmy vd Hoeven, Bink van Zomeren, Bram Scheffers, Luuk Vreugdenhil, Jan de Baat (Wesley Lagraauw) Cor Verboon (Max de Vetten) Dennis Terlouw (Samuel de Haas) Stijn van Wijk (Julian Tinbergen) Loyd Rijnsburger.