Op een meer dan druilerig veld 3 heeft MVV 27 dinsdagavond het inhaalduel tegen Schipluiden afgewerkt. Nadat de Maaslanders halverwege de eerste helft onder de druk van de bezoekers uitkwamen, brak er tot ver in de tweede helft een sterke periode aan waarbij men Schipluiden mogelijk meer pijn had kunnen doen. Echter het getoonde spel biedt genoeg vertrouwen dat het goed komt met het team dat tot nu toe twee nipte nederlagen had moeten slikken.

In een hoog tempo startten beide ploegen op het kunstgras en het eerste gevaar kwam van Schipluiden. Een voorzet van links werd door Koen Göbel doorgekopt, waarna ineens Martijn van Dorp pal voor de neus van doelman Lars van Gastel opdook, maar hij maakte de kansrijke mogelijkheid onschadelijk.
Het was Schipluiden dat in de beginfase meer dreiging uitstraalde en de druk behoorlijk opvoerde. MVV 27 was niet in staat de bal lang in de voorste linies vast te houden.
Daarom was het des te verrassender dat Boyd Rijnenberg zich na tien minuten in een individuele actie knap langs enkele tegenstanders wurmde en de bal langs ex-MVV 27-doelman Twan Lansbergen schoot (1-0).

Een mooie opsteker voor MVV 27, maar de gasten veranderden hun tactiek niet en negen minuten later was er de gelijkmaker. Marnix Reissenweber werd over de rechterkant bereikt en zijn voorzet werd door de volkomen vrijstaande Chris van Beurden binnengetikt (1-1).
Vervolgens bouwde MVV 27 aan een overwicht en was constant op de helft van Schipluiden te vinden. Het resulteerde echter in slechts één mogelijkheid. Een mooie steekpass van Dennis Louter gaf voor Boyd Rijnenberg een vrije loop naar het doel, maar nu was Twan Lansbergen hem wel de baas.

Het leek de Maaslanders wellicht een goed idee om na de onderbreking op dezelfde voet door te gaan, want ook nu maakte zij weer een sterke fase door. De bij de rust voor Finn Verpaalen ingevallen Michael Berrevoets maakte daarbij een goede indruk. Met slimme passes en individuele acties maakte hij het de Schipluidense defensie lastig.

Met schoten op het doel was hij minder gelukkig, eentje recht op de doelman af en een lastig bal voorlangs. Ook Dennis Louter en Timo van Eijk mochten uithalen, echter zonder succes.
Nu dan ook weer tegenstrijdig dat juist de tegenpartij scoorde. In de 70e minuut werd Martijn van Dorp in de zestien bereikt en kon succesvol uithalen (1-2).
Gerechtigheid kwam enkele minuten na een crosspass van Leon van Kersbergen die Boyd Rijnenberg bereikte. Zijn schot paste net tussen de Schipluidense doelman en de voorste paal (2-2).

De partijen waren nu qua veldspel en score weer in evenwicht. Voor MVV 27 zaak om niet weer in de slotfase de deksel op de neus te krijgen. Integendeel, aan de andere kant had de winnende treffer voor MVV 27 een feit kunnen zijn. Een prachtig ingeschoten vrije trap van Dennis Louter werd even knap uit de hoek geranseld door Twan Lansbergen.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Lourens van Rooijen.

Opstelling: Lars van Gastel, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Timo van Eijck, Finn Verpaalen (Michael Berrevoets), Lourens van Rooijen (Ariën Oprel), Boyd Rijnenberg en Dennis Louter.