Ontzettend trots zijn wij om te kunnen melden dat twee van onze topvrijwilligers vandaag een lintje hebben mogen ontvangen uit handen van onze burgemeester, mevrouw Fenna Noordermeer, en zich nu ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ mogen noemen.

Joke heeft haar lintje meer dan verdiend omdat zij al ruim 50 jaar (vanaf haar 17de) de ledenadministratie voor onze mooie club verzorgd. Destijds, we spreken dan over begin jaren ‘70 (seizoen 1972-1973), was wijlen de heer H. Huiskes secretaris van M.V.V. ’27 en heeft zij deze taak van hem overgenomen. De vader van Joke (Cor Roels) was toen penningmeester van de vereniging en op die manier is zij met de vereniging in aanraking gekomen. Destijds betrof het met name het bijhouden van de papieren ledenadministratie van M.V.V. ’27. De hoofdtaken van de ledenadministratie bestaan uit het bij- en up-to-date houden van het ledenbestand en de persoonsgegevens van de leden, het bijhouden van de in- en uitschrijvingen en de overschrijvingen (van en naar onze club). Ook is het bijhouden van de jubilarissen een belangrijke taak. Welke leden kunnen welk jaar hun speldje verwachten omdat zij bijvoorbeeld 25, 40 of 50 jaar lid zijn? Voorts is Joke een belangrijke schakel op het moment dat de contributie in rekening wordt gebracht bij onze leden. Zij zorgt ervoor dat alles zo is ingevoerd dat iedereen de juiste rekening ontvangt. In de beginjaren van deze eeuw is via de KNVB een programma beschikbaar gekomen voor een digitale ledenadministratie voor voetbalverenigingen (Sportlink). De omzetting van de papieren ledenadministratie naar de digitale administratie en de werking van het nieuwe systeem heeft Joke (samen met andere topvrijwilligers) snel en kundig opgepakt en staat als een huis.
Het ledenaantal van onze vereniging ligt inmiddels al jaren rond de 800. Het goed bijhouden en op orde hebben van de ledenadministratie zien wij als het kloppende hart van onze vereniging. Zo kunnen wij ieder jaar onze teams op een juiste manier formeren en zo kunnen al onze 800 leden van jong tot oud (van de mini-f tot en met de veteranen) elke week hun favoriete sport beoefenen.
Naast alle werkzaamheden die Joke voor M.V.V. ‘27 heeft verricht en gelukkig nog altijd verricht, is Joke ook bestuurslid geweest van Volleybal vereniging Time-Out, die later fuseerde met volleybalvereniging ‘de Hofstede’, en na de fusie de naam UFO’87 kreeg. Voor deze vereniging heeft zij meer dan 30 jaar verschillende (bestuurs-)functies uitgevoerd. Tot slot heeft ook de ‘Vereniging de Maaslandse Bloemenschuit’ de aanvraag voor het lintje ondersteund. Joke heeft voor deze vereniging meerdere jaren de taak van bestuurssecretaris vervuld.

Jan doet zoveel tegelijk voor onze vereniging. Hij is barmedewerker, leider van het 2e elftal én was jarenlang assistent-scheidsrechter. M.V.V. ’27 kent de slogan: M.V.V. ’27, méér dan alleen voetbal. Jan Lamein toont dat deze slogan past bij zowel de club als bij hem zelf. Hij zet zich in op het voetbalveld, niet als speler, maar als begeleider van het spel en daarnaast draait hij enorm veel uren achter de bar. Is er een feestavondje? Ook dan springt Jan (en zijn vrouw Marian en dochter Iris) graag bij. Dit kan achter de bar zijn, maar Jan staat ook graag bij de deur als portier om de feestavond in goede banen te leiden. Daarnaast doet hij veel meer in de staf van het 2e elftal. Zo zorgt hij ervoor dat de spelers niets tekortkomen. Wanneer de spelers de kleedkamer uren van tevoren betreden, ligt alles al klaar. Ook kunnen de spelers genieten van een lekker hapje en een drankje vlak voor- en tijdens de wedstrijd zodat zij tot optimale prestaties te kunnen komen. Jan faciliteert het allemaal. Daarnaast is Jan ook gewoon de stille genieter van het team. Maar dus ook zeker de stille kracht van het team! Het is mooi om te zien dat Jan dit met enorm veel enthousiasme doet. Jan geniet en straalt van geluk als hij bezig is met zijn taken als vrijwilliger binnen de vereniging. En iedereen geniet met hem mee!
Ook Jan is voor meerdere Maaslandse stichtingen actief als vrijwilliger (wat een voorwaarde is om deze prachtige onderscheiding te mogen ontvangen). Zo zit Jan al heel lang in de organisatie van het klaverjastoernooi van de Stichting Sport en Spel en draait hij ook daar zijn bardiensten met veel plezier. Tot slot is hij al 32 jaar lang organisatielid (waarvan 25 jaar penningmeester) van de Oranjevereniging Maasland. Daarmee is hij al jarenlang medeverantwoordelijk voor het geweldige feest dat Koningsdag is in ons mooie dorp Maasland. Hulde!

Jan en Joke jullie zijn toppers! We zijn jullie ontzettend dankbaar en hopen dat jullie nog lang plezier halen uit het vrijwilligerswerk dat jullie doen.

Mocht je Jan en/of Joke op Koningsdag (op de rommelmarkt, bij het Trefpunt of op het Pynasplein) tegenkomen, neem dan even de tijd om hen te feliciteren met deze prachtige en verdiende onderscheiding!