Afgelopen week, toen er in Nederland weer een nieuw hitte record in de maak was, is de MVV selectie (1,2 en 3) weer vol goede moed van start gegaan. Ondanks de vakantie tijd, stonden er in de eerste week zo’n 45 spelers in de wei om zich weer voor te bereiden op een mooi en sportief jaar. 

Ondanks de hitte is er de afgelopen dagen zeer intensief getraind. Afgelopen dinsdag werd er een start gemaakt en deze werd vervolgd op donderdag en zaterdag. De trainingen zijn gebaseerd op de spelprincipes die M.V.V. dit jaar wil gaan hanteren. Kenmerken van deze spelwijze zijn Intensief, Verassend, Explosief en Afwisselend.

Afgelopen zaterdag werd de eerste week afgesloten met een trainingsdag. In de ochtend een intensieve training waar de zweetdruppels rijkelijk vloeiden over het veld. Na deze training werd er een praatje gehouden door onze voorzitter en kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld, wat uitstekend verzorgd was door Riet en Gerard. In de middag was er ruimte voor teambuilding en werd er beroep gedaan op de technische vaardigheden van de spelers. Een aantal spelers had een zeskamp georganiseerd die bestond uit een aantal onderdelen zoals prullenbak schieten, voetvolley en een snelheidsparcour. De teams waren ingedeeld naar specialiteiten zoals de Backs, De Technici, De Slopers, De Snelheidsduivels, De Keepers, De Nieuwkomers. De Loopwonders, De Doelpuntenmakers.  Opvallende zaken waren dat de Keepers hoge ogen scoorden, de Nieuwkomers schijnbaar nog moeten wennen want zij werden laatste en dat de Loopwonders het beste waren met het hilarische spel eieren gooien. Zij overbrugden een afstand van 47 meter zonder dat het ei stuk ging. Maar uiteindelijk werden de Doelpuntenmakers 1e dus dat beloofd veel goeds voor komend seizoen met daarin Haysam, Bouke, Dennis, Harm en Lars.

Kortom het was een meer dan geslaagde eerste week! We hebben er zin!

Hoe ziet de rest van het programma eruit?

Komende week is M.V.V. weer uitgenodigd bij vv. Honselersdijk voor het welbekende Club van Honsel toernooi. M.V.V. 1  en M.V.V. 2 spelen dinsdag 18 augustus om 19:30 uur tegen vv. Naaldwijk 1 en 2. Zaterdag 22 augustus speelt M.V.V. 2 om 11:30 uur tegen Verburch 2 en speelt M.V.V.1 om 14:30 uur tegen Verburch 1. We zullen met zo’n 40 spelers afreizen naar Honselersdijk en zal iedereen minimaal een halve wedstrijd spelen om weer wedstrijdritme op te gaan doen. 

Ook de te spelen bekerrondes zijn bekend. 
MVV ‘27 1:
Zaterdag 29 augustus uit tegen MMO (14:30)
Zaterdag 5 september thuis tegen Perkouw (14:30)
Zaterdag 12 september thuis tegen Cabauw (14:30)

MVV ‘27 2:
Zaterdag 29 augustus uit tegen Velo 2 (11:00)
Zaterdag 5 september thuis tegen FC. Gravenzande 2 (11:30)
Zaterdag 12 september uit tegen sv. Poortugaal 2 (11:30)

MVV ‘27 3:
Zaterdag 29 augustus thuis tegen DSO 3 (14:45)
Zaterdag 5 september uit bij Zwaluwen 2 (11:15)
Zaterdag 12 september thuis tegen Brielle 2 (11:30)

Zoals jullie kunnen zien een leuke mix van onbekende, bekende en zware tegenstanders.

Zo als jullie weten zal het door het aanwezige Corona virus ook een bijzonder seizoen worden waar van iedereen, binnen en buiten de club, veel aanpassingsvermogen wordt verwacht om het virus onder controle te houden. Hoe we dit als vereniging willen doen, zal binnenkort op de site worden gepubliceerd. Check van tevoren ook welke protocollen er bij onze tegenstanders gelden, zodat je als toeschouwer niet voor (vervelende) verassingen komt te staan.