De Maaslandse aanhang kon enigszins teleurgesteld zijn geweest na de puntendeling tegen Naaldwijk, maar men zal toch moeten toegeven dat dit terecht was. De wedstrijd golfde negentig minuten over en weer in een meer dan behoorlijk tempo en een bovenliggende partij was niet 100% aan te geven.

MVV 27 had de weken ervoor weliswaar een prima serie neergezet en hoopte op nog wat meer, terwijl Naaldwijk maar net boven de gevaarlijke plaatsen genoteerd stond. Kortom, er waren genoeg doelen om voor te gaan.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ronald de Graaf ontstond er een aantrekkelijk potje. Beide ploegen gaven dus vol gaf, hoewel dat in het eerste half uur nauwelijks ’n kans opleverde. De beide doelmannen hoefden in die periode dan ook nauwelijks hun kwaliteiten te tonen.

Het werd zo voor de rust ook meteen de aanzet tot meer spektakel. Zeven minuten later zette Jeroen Vogels namens de bezoekers voor en kopte Danny Niel hard en zuiver binnen (0-1).

De eerste grote mogelijkheid was wel direct succesvol. Erik van Geest maakte in de 30e minuut hands op zo’n twintig meter van het eigen doel en Michiel van den Berg mocht aanleggen. Zijn vrije trap werd in de Maaslandse muur enigszins, maar voldoende van richting veranderd zodat Jari Boon niet meer kon herstellen (0-2).

In de 40e minuut kwam MVV 27 aan de aansluitingstreffer. Haysam Abedelaziz zag zijn kopbal nog gered worden door doelman Jeffrey Wubben en de lat, maar de rebound was een prooi voor Dennis Louter (1-2). Met het idee dat alles nog mogelijk was in de tweede helft ging men aan de thee.

In de eerste de beste aanval na de hervatting waren de partijen alweer in evenwicht. Dennis Louter gaf voor en Erik van Geest kopte via de lat binnen (2-2).
De thuisploeg wilde direct fanatiek op zoek naar meer, maar de kansen waren er juist voor de gasten. Michiel van den Berg en tweemaal Jordy van Calsteren zagen echter geen kans Naaldwijk weer op voorsprong te zetten.

Waar MVV 27 veelal probeerde via de vleugels gevaar te stichten, lukte dat Naaldwijk juist door veelvuldig de lange bal te spelen. Terwijl MVV 27-topscorer Dennis Louter (inmiddels tien treffers) de bal rakelings langs de kruising zag zoeven, moest aan de andere kant doelman Jari Boon fraai redden op een zuiver ingeschoten vrije trap van Michiel van den Berg.

Zo waren er in het verloop nog wel meer kansen over en weer te noteren, maar het scorebord zou niet meer veranderen.

Geel aan Maaslandse kant was er nog voor Erik van Geest.

De opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Rick Zwaard), Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Erik van Geest, Leon van Kersbergen, Finn Verpaalen (Michael Berrevoets), Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz (Thijs de Vast) en Dennis Louter.