Het is voor mij altijd een warm bad als ik bij VDL ben, heel veel bekende gezichten en vaak leuke gesprekken, gepaard met heel veel humor, ondanks de warme gevoelens die ik heb bij deze fijne club wil ik natuurlijk wel winnen van ze en dat hebben we ook gedaan al moet ik er wel gelijk bij zeggen dat het niveau wat we haalden in de wedstrijd beneden alle peil was.

Vanaf het begin was het duidelijk dat we het niveau van vorige week niet hadden en we werden gelijk gewaarschuwd want in minuut 3 was het Bart die ons behoedde voor een snelle achterstand na een 200% kans voor de spits van VDL, ook na deze waarschuwing bleven we slordig en onnauwkeurig voetballen we waren duidelijk zoekende, maar in minuut 16 was het toch ineens raak Luuk S kreeg de bal mee en besloot tot een afstandsschot wat stijf in de rechterhoek teveel was voor de keeper en zo stonden we zonder goed te spelen toch op een 0 – 1 voorsprong, we moesten bij de les blijven voor de counters van VDL maar onder leiding van Fred konden we het elke keer klaren, onze Aadje kreeg ook een dot van een kans maar treuzelde te lang dus was de kans verdwenen.

In minuut 38 kregen we een salto te zien van diezelfde Aadje na een duidelijke overtreding maar de scheids deed niets maar 5 minuten later lag die de bal wel op de stip na een overtreding op Rick en onze topscoorder Max produceerde hiermee zijn tiende van het seizoen en zo gingen we met een 0 – 2 stand de rust in met de constatering dat het niet best was voetballend maar dat er wel keihard geknokt werd door iedereen.

De tweede helft was niet anders als de eerste wat het voetballen betreft alleen viel het op dat VDL een tandje bijzette wat felheid betreft en zo kregen ze ook kansen die voor ons gelukkig niet goed werden behandeld buiten eentje dan want we werden echt helemaal uitgespeeld bij de 1 – 2 die in minuut 63 viel en zo werd het toch een beetje spannend al moet worden gezegd dat VDL wel wou maar het vaak gewoon niet kon ( sorry Kees Louwen ) we bleven ondanks een paar kleine kansjes voor hun redelijk makkelijk op de been en 10 minuten voor het eindsignaal maakte Jordi aan de eventuele onzekerheid een eind door na een assist van Max droog de 1 – 3 te maken, de wedstrijd werd zonder hoogtepunten uitgespeeld en op het scorebord bleef de stand 1 – 3 staan.

Mannen de ene wedstrijd is de andere niet daar zijn we wel achter gekomen na zeer goed voetbal tegen DIE HAGHE een duidelijk mindere pot tegen VDL, gelukkig bleven de 3 punten in de tas en zo zijn we een paar weken vrij om ons optimaal te gaan toeleggen op de kraker tegen onze concurrent uit Hoek van Holland en ik denk niet dat het nodig is om het te zeggen maar toch doe ik het dan zal er zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt, maar daar zijn jullie toe in staat dat weet ik zeker.    

Opstelling: Bart de Broeder, Fred van Maaswaal, Ronald Arkesteijn, Jens de graaf, Brett Rijnsburger, Jan de Baat (Jordi Lems) Luuk van Strijen, Sem Maaswinkel, Aad Srinarasit, Max de Vetten, Rick Zwaard (Dennis Terlouw).