Met een sterke pot tegen Zwaluwen, een zware VCT op dinsdag en een verschrikkelijke donderdagtraining in de benen, trapte het 3e af tegen het 2e elftal van Hermes DVS.

De wedstrijd werd sterk geopend door het 3e, maar na 10 minuten nam de druk op de Maaslandse verdediging toe. De verdediging liet zich op de zijlijn afbluffen door de rappe spitsen van Hermes. De bal werd voorgetrokken en we stonden met 1-0 achter. Net als vorige week, toonde het 3e elftal veerkracht. Koppie omhoog en gas geven om de aansluitingstreffer te scoren. Al snel werd de achterstand ingehaald door een goal van Sjors, die uit een fraaie combinatie met Bouke in de lange hoek scoorde. Niet lang daarna wist Bouke een strakke cornerbal van Kees te controleren, waardoor hij vervolgens van de 5-meterlijn kon afdrukken. 1-2! Kees had de kans om de wedstrijd al in de eerste helft op slot te gooien. Maar waar hij vorige week nog trefzeker was met een penalty, was de keeper van Hermes dit maal te sterk.

Ondanks de voorsprong, smaakte het bakkie thee toch wat zuur. Het vertoonde spel was niet naar verwachting en trainer Hakan schroomde dan ook niet om ons spel ‘kwalitatief uitermate teleurstellend’ te noemen. Ook in de 2e helft werd sterk begonnen, maar al snel ging het 3e mee in het fysieke spelletje van Hermes. De scheidsrechter, die een brilletje niet zou misstaan, zag veel overtredingen (van beide kanten) niet. Gelukkig werkten de mannen van 3 hard en werden veel duels gewonnen. Na wat gevaarlijke countermomenten wisten de Maaslanders dan eindelijk de 1-3 te maken. Een strak schot van Bouke verdween achter de keeper in het net van de Schiedammers. Mede door het harde werken neemt het 3e elftal 3 punten mee naar ons mooie dorpje. Het nieuws dat concurrent DSVP punten heeft gemorst tegen CION, klinkt dan ook als muziek in de oren.

Al met al was het 3e voetballend wat minder, maar de overwinning is tot stand gekomen doordat dit elftal een hecht collectief vormt. Een ieder denkt aan het teambelang en ik wil daarvoor vooral een compliment geven aan de jongens die de wisselbank warm houden. Door concurrentie houden we elkaar scherp en iedereen vecht voor zijn plekje binnen dit elftal. ‘Als wij alles winnen, zijn wij kampioen’ (Viergever, 2019).

Tom van der Broek, Michael van Vliet, Sem Olierhoek (Jeroen Arkesteijn), Bram Scheffers, Joost Paping, Quint Stuivenberg, Joris Sonneveld, Thom de Koning, Kees Louter (Gijs de Jong (Roan Dechering), Sjors Vreugdenhil, Bouke Schippers.