De wedstrijd waarbij goed voetbal ver te zoeken was leek uit te draaien op een gelijkspel, maar bij het verstrijken van de officiële tijd volgde er toch nog een flitsende Maaslandse aanval. Uitblinker Lourens van Rooijen misleidde nog maar weer eens een tegenstander, lag de bal terug en Dennis Louter knalde hard binnen. Kreeg MVV 27 verleden week tegen Lyra nog te weinig beloning, vandaag volgde deze alsnog.

Het begon trouwens niet al te best voor MVV 27, want na drie minuten keek men al tegen een achterstand aan. Naaldwijk-spits Danny Niël kreeg recht voor het doel de bal aangespeeld en had geen probleem om Jari Boon te passeren (1-0). Opvallend detail daarbij was dat de ietwat eigenzinnig fluitende arbiter Manuel Bongers het vlagsignaal wegens buitenspel van Hans Zwaard daarbij negeerde. En even daarvoor had hij juist wel afgefloten toen hij een buitenspelsituatie dacht te zien, waarbij de vlag weer niet omhoog ging. Zo ging dat in die beginfase nog ’n aantal keer, waarbij het dus leek dat de leidsman geen assistentie vanaf de zijlijn nodig had. 

Het was even wennen, maar MVV 27 moest de draad weer oppakken. Een hoekschop van Jordy Lems werd door Leon van Kersbergen zonder succes op doel gekopt en de rebound door Harm Voogt over geschoten.
Naaldwijk kon precies een kwartier genieten van de voorsprong. Op het randje van de zestien werd Lourens van Rooijen aangespeeld die vervolgens wegdraaide van zijn bewaker en de rechterhoek vond (1-1).
Hoewel heel veel passes bij beide ploegen niet aankwamen, kon er niet gezegd dat het een saaie vertoning was. Het spel golfde op en neer, al leek het soms net hotseknotsvoetbal. 

Het was wachten op een volgende treffer en MVV 27 was daar in de 26e minuut heel dichtbij, maar het schot van Dennis Louter stuitte via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Na de thee ging het rommelige duel gewoon op dezelfde voet verder. Bij een te korte terugspeelbal moest Naaldwijk-doelman Jeffrey Wubben tot tweemaal toe redding brengen bij pogingen van Haysam Aradelaziz en Leon van Kersbergen.
Aan de andere kant schoot Sean van de Wilk voorlangs en zag Danny Niël zijn schot op het laatste moment geblokkeerd worden. Die laatste kon even later een dieptepass ook niet omzetten in een treffer toen Jari Boon op tijd zijn doel uitkwam.
Zo leek het duel dus afgesloten te worden met een deling, maar de technische leiding had vooraf al aangegeven dat men hier met niet minder dan de winst wilde vertrekken. Met de verse krachten Rodney Remmerswaal, Mike van Uffelen en Finn Verpaalen erbij werd een uiterste poging gewaagd om dit te bewerkstelligen. Dat draaide uiteindelijk uit op een succes, want weliswaar pas in de 90e minuut vond men de winnende treffer.

Lourens van Rooijen werd weer eens gezocht aan de rechterkant, misleidde zijn tegenstander en Dennis Louter haalde tenslotte de trekker over. Heel MVV 27 ontplofte van vreugde!
Naaldwijk probeerde zich ’n laatste keer op te richten wat inhield dat de Maaslanders nog meer ruimte voorin kregen. Zo mocht Dennis Louter nog tweemaal uithalen (eenmaal redding keeper en een stiftje in het zijnet), maar het scorebord bleef verder ongewijzigd. Het was goed zo, MVV 27 had weer iets te lachen!

Geel was er aan Maaslandse kant voor Lars Kloet en Haysam Aradelaziz.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal, Lars Kloet (Finn Verpaalen), Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel (Mike van Uffelen), Leon van Kersbergen, Jordi Lems, Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz (Rodney Remmerswaal) en Dennis Louter.