MVV’27 VR1 – Vdl Vr1                                  Eindstand 1-0

Robin’s REVENGE!!!

Dames wat een week naar de wedstrijd toe. We willen niet door in de beker. Dan loten we Vdl en dan is het toch anders. Dit zijn de wedstrijden waar je voor op voetbal bent gegaan. Heerlijke derby’s waar we zo vaak het onderspit in hebben gedolven. Het moet toch en keer omslaan. De kop heet Robin’s revenge, maar dit was een team prestatie. Deze kop had met de vorige editie te maken waarin ze de 2-1 in eigen doel kopte. Nu haar revanche en uiteraard na zoveel jaren onze revanche als team.

We hadden duidelijke afspraken gemaakt in de kleedkamer en dit pakte goed uit. Soms is het een nadeel als je de tegenstanders goed kent en nu was het een voordeel. We konden de tegenstander goed verdedigen en steeds een vrije dame vinden, waaruit we mooi konden opbouwen. Mooie combinaties en snelle omschakelingen afgewisseld met de bal terugspelen en weer rustig opbouwen, heerlijk om te zien. Vdl moest hierdoor vaker de lange bal gaan hanteren en die konden we achterin, zeker de 1e helft makkelijk uitspelen. De 1e helft werd hoofdzakelijk gespeeld tussen de 16 meter lijnen en ging gepaard met goed voetbal waarbij de duels niet geschuwd werden en zo moet het gespeeld worden. In het veld tussen de lijnen bikkelen en na het fluitsignaal moet het over zijn. Je voelde in het veld dat het kon gaan gebeuren vandaag en de vele schare supporters deze middag kregen een lekkere pot voetbal voorgeschoteld. Zelfs in het heetst van de strijd werd de bal uitgespeeld als er iemand op de grond gestort was. Ook dat betekent respect voor elkaar hebben, iets waar ik later nog terug kom. Affijn, mooie aanvallen en zoals gezegd in deze fase van de 1e helft hadden wij het betere van het spel door de vrije dame die we steeds hadden. In een laatste aanval voor de rust hadden we het kunnen afstraffen, met een prima voorzet kwam die net verkeerd op het voetje van onze Keash. Rust signaal en de kleedkamer in.

De puntjes op de welbekende I gezet en gelukkig zoals ik het zag, zo voelden jullie en zagen jullie het ook. We zouden nog meer die vrije dame moeten zoeken want onze mid-mid was er vandaag voor het uitschakelen van hunnie mid-mid en voor het afstraffen van aanvallen, met ballen onderscheppen en ver naar voren schieten. Het is vervelend maar oh, wat heb je het goed gedaan in het teambelang. Hierdoor konden wij met het inzakken van de linksbuiten de bal in bezit krijgen en weer opbouwen. Zo gezegd, zo gedaan en dan is toch het verschil tussen de 1e en 2e helft altijd groot. Bij zo een goede 1e helft weet je vaak al dat het de 2e helft billen knijpen wordt. De wind trekt ook wat aan en als die tegen staat wordt het allemaal wat lastiger. Vdl zet wat meer druk op de bal en gaat het via de buitenspelers proberen en dit levert af en toe hachelijke situaties op. Toch staat het centrale verdedigers duo goed en lossen alles op. Zelfs hun altijd heel slim spelende Kim kon niet veel meer doen doordat ze steeds op het juiste moment verdedigd werd. Wel deed hun hele sterke Myrthe veel aanvallen de kop indrukken door steeds op het juiste moment in te stappen. Dan volgt er een heerlijke aanval waarbij het welbekende steekpasje op de op het juiste moment startende Ro de beslissende bleek te zijn. Wat een explosie van blijheid in het veld, de bal rolde er heel rustig in en gelukkig raakte ons linksbuiten hem niet meer aan. Hierna kwam er een periode van billenknijpen in de ergste vorm, althans bij de coach wel, hier liep het zweet tussen de bolvormige bollen tot aan zijn knieholtes omlaag. Aanval na aanval, corner na corner en steeds kon de bal op al dan niet gelukkige wijze uitverdedigd worden. Als dan de 2-0 zou vallen dan had het klaar geweest. Wij verdedigden alleen steeds verkeerd uit via de drukke linkse kant en niet via de vrije rechtse kant. Het moest vandaag gebeuren en het zou ook gebeuren. Het briefje met de eventuele strafschoppen serie kon naar de prullenbak, want een gelijkspel werd het niet, hij fluit af en de blijheid is niet te beschrijven. Winst tegen Vdl en verder in de beker.

Moraal van deze wedstrijd: Als iemand zich afvroeg waarom onze aanvoerdster een regenboogband droeg, dan is het hierom. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

Zwart-wit foto met een gekleurd tintje (zoom maar in).

Dames, TOP prestatie als team, gestreden voor en met elkaar. Hier doen we het voor en dit moeten we vasthouden.