MVV’ers Jeroen Arkesteijn, Brady van Stralendorff, Dik Groenewegen en Roberto van der Pol besloten eerder dit jaar om Nederland voor korte of langere tijd te verruilen voor een verblijf in Australië. Met drie van hen wist MVV ’27 contact te leggen en in onderstaand artikel is te lezen hoe het ze Down Under vergaat.

Roberto van der Pol

Waarom heb je voor Australië gekozen?
Tijdens mijn studie heb ik al meerdere keren ervaring mogen doen in het buitenland (Madrid, Londen en San Sebastián). Mijn vriendin en ik hadden altijd al het plan om te gaan reizen na onze studies en Australië zagen wij als uitgelezen mogelijkheid hiervoor. Wij zijn nu ruim zes maanden aan het werk in Sydney en wonen in een appartement met uitzicht op zee en +/-2 minuten lopen van het strand in Coogee. Momenteel wordt het weer iets frisser, maar mogen zeker niet klagen vergeleken met Nederland.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Ons leven bevalt hier uitstekend en kijken welke mogelijkheden er zijn voor een langer verblijf, kortom breekt er een spannende periode aan.

Wordt er ook nog gevoetbald?
Inmiddels heb ik mij aangemeld bij Lane Cove FC in het noorden van Sydney. Na een voorbereiding van acht weken en 10 oefenwedstrijden staan wij momenteel derde (5:12) en is er van alles mogelijk. Brady is ook toegevoegd na intensief scoutwerk vanuit mijn kant. Samen zijn wij betrokken bij 70% van de goals (19), dus tot nu toe zijn we van grote waarde en zijn de locals blij met de internationale boys. Het blijft toch fijner om in het Nederlands te coachen en tegenstanders dol te draaien met de Hollandse school. Met Dik Groenewegen heb ik zoals jullie waarschijnlijk gezien op het strand van Jervis Bay onze kunsten vertoond. En met de laatste musketier Jeroen Arkesteijn vooral vele meters gemaakt in het centrum van Sydney. Het blijft bijzonder om dit allemaal aan de andere kant van de wereld met bekenden te kunnen doen. De zaterdagmiddagen bij MVV ’27 worden wel gemist, maar die worden hier dunnetjes overgedaan! De wedstrijden worden wel op andere dagen afgewerkt.

Dik, Brady, Jeroen en Roberto voor het Sydney Opera House

Dik Groenewegen

Ruim twee maanden geleden heb ik gekozen om de voetbalschoenen eventjes in de wilgen te hangen en heb ik samen met mijn vriendin een ticket naar Sydney bemachtigd. De keuze om Down Under te gaan, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Na een jaar van op en neer vliegen naar mijn Spaanse vriendin, wilden we weer een plekje hebben waar we dichtbij elkaar konden zijn en Australië stond erg hoog op ons lijstje. Het plan is om dit jaar zoveel mogelijk van het continent te zien.

Maar wanneer je denkt duizenden kilometers verderop eindelijk wat rust gevonden te hebben, wordt die alsnog abrupt verstoord door drie teamgenoten ;). Alhoewel dat geen toeval lijkt, was dit merendeels wel het geval. Maar we hebben daar uiteraard goed gebruik van gemaakt en samen de nodige goudgele rakkers genuttigd. Én wie weet kunnen we binnenkort via de livestream van het eerste alsnog het zaterdagmiddaggevoel beleven!

Jeroen Arkesteijn

Waarom heb je voor Australië gekozen?
Vorig jaar in juni heb ik mijn studie Logistics Management aan de hogeschool afgerond. Om gelijk al aan het werk te gaan of door te studeren kon voor mijn gevoel ook wel een jaar later, vandaar dat ik ben gaan reizen. M’n zus Marijke zat in Australië en mij leek het wel lachen om haar aan de andere kant van de wereld weer te zien, ze zat er 5 maanden voor stage. Dat die andere Maaslanders er ook zaten maakte de keuze alleen maar makkelijker. Van andere mensen hoorde ik alleen maar mooie verhalen over Australië en ben ik 23 januari op het vliegtuig gestapt. Het enige minpunt wat ik op kan noemen is dat de bierprijzen soms tegenvallen hier.

Wat zijn de verdere plannen?
Nadat ik een week in Sydney ben blijven hangen ben ik bij Van den Bos in Silvan gaan werken, een plaatsje op een uur rijden van Melbourne. Het is eigenlijk een beetje het tuindersgebied van Australië dus dat voelde als thuiskomen. Ik heb daar een maand gewerkt en ben toen met drie andere Nederlanders twee weken naar Tasmanië vertrokken, een eiland onder Australië. Toen ik terugkwam uit Tasmanië ben bij de Formule 1 geweest en ben samen met Amsterdammer vanaf Melbourne naar Sydney gaan rijden. In Sydney kwam ik Roberto, Dik en Brady weer tegen. We zijn in die week in Sydney gaan stappen, hebben diverse stranden meegepikt en we zij op een “Oktoberfest” geweest. Dus dat liep wel aardig! Ik ben nu langs de oostkust aan het reizen en op 12 april stap ik in het vliegtuig om naar Indonesië te gaan en andere Aziatische landen te zien. In juni kom ik weer terug voor de jeugdkampvoorbereidingen, ook dat schiet alweer op.