Het is zaterdag 18 mei 2019. We staan fris aan de lijn van voetbalclub Hermes-DVS in Schiedam. Bakkie erbij, afwachten hoe de jongens van JO8-1 het gaan doen vanochtend. De accommodatie daar ziet er goed uit, alles splinternieuw. Stipt om half 9 luidt het startsignaal en Hermes JO8-1 laat meteen zien dat zij geen mini-F’jes meer zijn; ze zetten fors de aanval in. In de kluts valt de bal op de helft van MVV en Nees mòet als keeper wel uitkomen, met gevaar voor eigen leven. Een prachtig redding, maar alsnog heeft de tegenstander balbezit en scoort. Guido laat vervolgens mooie aanvallende acties zien, evenals Daan Benard. Als het MVV desondanks niet lukt te scoren, zien we Hermes verschillende keren counteren. Gelukkig is daar Daan van Uffelen die de aanvallen op strakke wijze blokkeert. Helaas vallen dan alsnog twee doelpunten voor Hermes en is er echt werk aan de winkel voor onze jongens. Merlijn legt gelukkig een zwakke plek van de tegenstander bloot: de keeper. Met de aftrap na de 3-0 schiet hij de bal vanaf de middenlijn fraai richting het doel van de tegenstander en de keeper krijgt daar geen vat op: 3-1.

In de time-out spreken onze coaches de jongens moed in: dit moeten we kunnen winnen! En dat blijkt ook in het vervolg van de wedstrijd. MVV schiet de één na de andere erin. Amoz, Merlijn en Tijn; het staat ineens 3-5! Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de tegenstander wel wat pech heeft. Verschillende keren een bal op de paal en in de wedstrijd fluit de (jonge) scheids twee keer midden in een aanval van de tegenstander af. Dat scheelt twee doelpunten. De andere kant is dat onze jongens keer op keer in duels laten zien de sterkste te zijn; met de wil om te winnen.

Na de rust zetten de tegenstanders direct druk en scoren 4-5. Via een corner van Daan Benard valt de bal echter in de goal van de tegenstander: 4-6. Ook psychologisch gezien een erg fijn doelpunt. Na een prachtige verdedigende actie van Merlijn blijft MVV in balbezit wordt opnieuw gescoord door Tijn: 4-7. De tegenstander geeft niet op, maar Nees laat een perfecte sliding zien waarmee een aanval van de tegenstander wordt geblokt. In een volgende aanval scoort Hermes helaas alsnog 5-7. MVV is nu echt op stoom en achtereenvolgens scoren Daan Benard en Tijn.

Luuk heeft in verschillende duels inmiddels de nodige schade opgelopen en raakt wat geprikkeld. Als hij nog een keer wordt aangetikt, fluit de scheidsrechter voor een overtreding ergens rond de middenlijn. Luuk vermant zich en neemt de bal zelf. Met de nodige concentratie schiet hij de bal prachtig in, van bijzonder grote afstand. Zeer knap gedaan Luuk!

Op het mooie grasveld van Hermes in Schiedam zien wij zo de club uit Maasland winnen met 6-11. Een lekker potje voetbal weer mannen. Goed gedaan!