In januari kwam KMD naar Maasland en nam met een 1-3 overwinning weer afscheid en nu deed MVV ‘27 hetzelfde door met gelijke cijfers te vertrekken uit Wateringen. Op die overwinning viel niets af te dingen, want met veel strijd werd de gevaarlijke voorhoede van de thuisploeg uitgeschakeld. De wedstrijd was zeker niet al te goed te noemen, maar die inzet en passie vergoedde veel.

De start van het duel mocht rustig tam genoemd worden. MVV ‘27 liet zich ’n beetje inzakken en keek de kat uit de boom. Tegenstander KMD had sinds 13 oktober 2018 in competitieverband niet meer verloren, dus die Maaslandse tactiek was rechtschapen.
Hoewel rustig startend hadden de Maaslanders wel de eerste kans van de middag. Dennis Louter knalde in de 10e minuut hard op de Wateringse paal. Arbiter Ed Pieterman negeerde hieraan voorafgaande het al dan niet terechte vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van KMD. De leidsman zou gewoon zijn eigen wedstrijd gaan fluiten. Ietwat pietluttig, gelukkig wel naar beide kanten, niet altijd oog hebbend voor zijn assistenten aan de zijlijn, dus zaak om er maar zo snel mogelijk aan te wennen.

Soms valt zoiets toch uit in je eigen voordeel. In de 24e minuut werd Yennick Berrevoets recht voor het doel aangetikt, maar kon de bal nog wel bij een teamgenoot afleveren. MVV ‘27 brulde om een vrije trap op deze prachtige locatie, de arbiter hapte nu juist niet en Dennis Louter kon in de verre hoek raak prikken (0-1).

Vijf minuten later verspeelde Jaco Buijnink de bal aan Arend Balijon die ook niet verder kwam dan de paal. De defensie van MVV ‘27 hield de aanvallers van KMD verder vrij eenvoudig van het lijf en had daarnaast de betere mogelijkheden om de score verder op te voeren. Zo speelde Mike van Uffelen in het midden de overijverige Haysam Aredelaziz aan die met een streep keeper Odens van der Zwan voor een tweede maal kansloos liet (0-2). Twee minuten nadat Lourens van Rooijen hard had naast gemikt ging men aan de thee.

KMD hervatte wel iets feller het duel, maar het leverde niet veel op. Een schot van Bradley Meijer kon eenvoudig gestopt worden door Jari Boon. Afgelopen week had KMD nog een achterstand van twee doelpunten tegen SV Duindorp kunnen omzetten in winst, maar na de 55e minuut kon men dat wel vergeten. Leon van Kersbergen bracht Haysam Aredelaziz weer eens in stelling en die schoot met rechts binnen (0-3). De schutter mocht even later nog eens uithalen, maar nu had de Wateringse doelman meer succes.
Aan de andere kant werd Mitch van de Wetering voor het doel gezet, maar Jari Boon redde prima met de vuisten. Met nog 12 minuten te gaan kwam KMD aan de langgekoesterde tegentreffer. Dylan Groen gaf voor en de lastig te bespelen Bradley Meijer rondde af (1-3). Het was voor de thuisploeg aanleiding om nog eens aan te zetten, maar verder dan schoten van Thom Vrijmoed (ook weer op de vuisten) en Dylan Arbouw (bal over) kwam men niet.

MVV 27 moest het hebben van wat sporadisch uitvallen, maar de vermoeidheid leek z’n tol te eisen. Toch wist men zonder verdere schade de eindstreep te halen; de revanche was binnen.
Geel aan Maaslandse kant was er voor Lars Kloet, Jaco Buijnink en Leon van Kersbergen.

Opstelling: Jari Boon, Lars Kloet (Ronald Arkesteijn), Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Fred van Maaswaal, Erik van Geest (Thijs de Vast), Lourens van Rooijen, Haysam Aredelaziz (Michael Berrevoets) en Dennis Louter.