De lente is begonnen en dat maakt het een heerlijke zaterdag ochtend. Onze mannen zijn op bezoek bij Vitesse Delft en hebben er zin in. De voorgaande verloren wedstrijden moeten weer eens worden afgewisseld met winst.

Dat laten de jongens ook zien! Tot nu toe het snelste doelpunt van MVVJO9-1. MVV krijgt de aftrap. Deze wordt zo snel genomen richting Tijn dat de notulist die niet heeft kunnen zie want de bal lag al achter de keeper van Vitesse. 0-1. Lekker!! Zo lekker en weer zo snel dat nog geen minuut later Erik de 0-2 maakt. Vitesse laat zich niet van de wijs brengen en komt met een lange paas solo voor het doel en de bal was door David niet te houden. Dat kunstje herhaalden ze direct na de aftrap weer. De lange paas naar voren bereikte de ongedekte spits en Vitesse en maakte 2-2. MVV schrok er niet van. Even later kwam Ivan na een goede doeltrap van David en opzet van achteruit mooi vrij voor het doel en knalde met links 2-3! Het lukt goed omdat er goed om de bal wordt gevraagd, de jongens zorgen dat ze goed aanspeelbaar zijn en ook goed overspelen. Dit heeft wel effect op de verdediging. Deze staat nog niet heel goed opgesteld en dat geeft Vitesse de kans om 3-3 te maken aan het einde van het eerste kwart.

In het 2de kwart wordt eigenlijk het beste voetbal gespeeld. Veel duellen en ook goed overspel waarbij het balbezit over en weer gaat. Metin en Sem houden de achterhoede goed dicht en werken keihard. Ondanks of juist dankzij het mooie voetbal vallen er geen goals. In het 3de kart komen de punten weer erbij. Erik trap de bal vanaf het MVV doel goed uit en deze komt aan bij Justus die vanuit de zijkant de bal lekker in de verre hoek schiet. Dat smaakt naar meer en nu was goed te zien dat het team goed kon overspelen omdat ze ook de ruimte konden maken. Goed team werk en goed coachwerk van Jaap en Martin. Al snel na de 3-4 komt Justus weer goed vrijgespeeld voor het doel en maakt 3-5. De jongens zien nu ook zelf dat het team werk resultaten oplevert. Ivan geeft met een mooie paas de bal aan Mats en BOEM met links. 3-6. Het “jongetje met de losse veters” van Vitesse was al een paar keer gevaarlijk geweest maar hij kreeg de bal er steeds niet in door de goede verdediging van MVV. Hij kreeg zomaar de bal uit een kluts voor zijn voeten en kon toch nog 4-6 maken. Ze mogen niet dichterbij komen dus ging MVV weer aan de bak. Na een lange doeltrap kwam Mats aan de bal en haalde van ver met links uit. Weer een goal! Op naar de hattrick en ja hoor, Mats sluit de mooie pot af met nog een linkse poeier. 4-8