Het inhaalduel tegen HBSS ging de Maaslanders uiteindelijk gemakkelijker af dan gedacht. Op de eerste lastige periode na had MVV 27 de zaken goed onder controle en na een ruststand van 2-0 werd de voorsprong na de onderbreking geleidelijk aan opgevoerd naar duidelijke cijfers. Een prima teamprestatie wat mogelijkheden schept om serieus mee te doen voor de derde periode die komende zaterdag start.

Trainer Peter Broekman liet zijn manschappen niet direct met te veel druk beginnen. Even de kat uit de boom kijken was het devies en dat had zeker te maken met de ingezette progressie van de Schiedammers door een sportieve injectie van nieuwe spelers die men in de winterstop aan de selectie had toegevoegd.
De beginperiode was dan ook duidelijk voor HBSS die hun eerste én ook beste kans van de wedstrijd al na vier minuten mocht noteren. Een vrije trap van Levi Spencer Salomao werd door Zakaria Amrani in de zestien knap met de borst gecontroleerd en gevolgd door een fraaie omhaal die buiten bereik van invaller-doelman Jari Boon op de paal belandde. In die periode speelde MVV 27 sowieso niet al te scherp en slordig met veel balverlies tot resultaat. HBSS bepaalde wat er gebeurde en het duurde lang voordat MVV 27 wat meer tegenstand bood.

Na zo’n twintig minuten was de Schiedamse storm uitgeraasd en kwam MVV 27 beter uit de voeten. De vleugels werden met succes bereikt, een mannetje werd gemakkelijker gepasseerd en na 28 minuten vond Haysam Aradelaziz de jarige Dennis Louter in de zestien die met links doelman Erik Pieters kansloos liet (1-0). Uitermate effectief, want het betrof pas de eerste kans van de thuisclub.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/40293930993/in/album-72157679085607008/
De 1-0 van de jarige Dennis

Over effectiviteit gesproken, vier minuten later was ook de tweede mogelijkheid een doelpunt. Yennick Berrevoets poeierde de bal vanuit de verdediging naar voren, verdediger Faisal Mellah verslikte zich in de bal en Haysam Aradelaziz bracht de tussenstand op 2-0.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/40293934083/in/album-72157679085607008/
De 2-0 van Haysam Aradelaziz.

In de laatste tien minuten voor de pauze deed HBSS zeker niet voor spek en bonen mee. Goed vrijgespeeld knalde Niagy Klepke hard op het Maaslandse doel, maar Jari Boon pakte de inzet klemvast. Even later redde de doelman op een inzet van Rachid Bouali en de rebound van Zakaria Amrani eindigde net naast de paal.

Na de hervatting kon HBSS weinig meer inbrengen en konden de Maaslanders denken aan het opvoeren van de doelcijfers. Dennis Louter bracht in de 61e minuut zelf de stand op 3-0 en zes minuten later misleidde hij de nodige tegenstanders in de zestien en gaf de geheel vrijstaande Lourens van Rooijen de kans ook mee te doen in het schuttersfestijn (4-0).

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/47206813622/in/album-72157679085607008/

Met nog een kleine twintig minuten schoof Lourens van Rooijen ook de 5-0 binnen na breed leggen door Haysam Aradelaziz. Voorafgaande aan deze treffer beroerde centrumverdediger Quint van Stuivenberg de bal met zijn hand en daar er geen vrije trap opvolgde, ontstak HBSS’er Miloud Bel-Hassani in woede en ontving twee gele kaarten binnen zo’n vijf seconden van de overigens prima leidende arbiter Djawid Tahery uit Rotterdam.
Met een gereduceerd team werd het er voor MVV 27 niet gemakkelijker op, want men trok zich terug rond de zestien en was nauwelijks meer te vinden op de vijandelijke helft. Alleen Dennis Louter wist in de 81e minuut nog een gaatje te vinden met een fraaie uithaal (6-0).

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/46344182645/in/album-72157679085607008/
De 6-0 van Dennis Louter

Conclusie: MVV 27 heeft er de laatste twee duels voor gezocht dat de onderste regionen wat verder uit zicht zijn én er is dus flink gewerkt aan het doelsaldo (nu 38-25).

Komende twee weken komen de Maaslanders ook ploegen tegen die hetzelfde kunststukje zouden willen uithalen. Eerst komende zaterdag Naaldwijk uit en de week erop komt Maasdijk naar Maasland.

De opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets, Quint van Stuivenberg, Mike van Uffelen, Erik van Geest (Jorrit Fortuin), Michael Berrevoets (Thijs de Vast), Jordi Lems, Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz (Huib van Barneveldt) en Dennis Louter.