De ene wedstrijd is de andere niet en dat geldt ook voor de scheidsrechters die we toegewezen krijgen. Een paar weken terug was ik euforisch over een scheids van 16 jaar, zo goed was hij. En nu een dag later, nadat alle ergernis is verdwenen, kan ik alleen maar zeggen “lieve man stop er a.u.b. mee“.

Dan is de conclusie als je dit leest, hebben we daardoor de wedstrijd verloren? En dan kan ik vermelden, niet helemaal. We kwamen na 7 minuten op een mooie voorsprong na een corner van Samuel kopte Bram onberispelijk en hard in, dus 0 – 1.  2 minuten later was het Wesley die te lang aarzelde en was de 100 % kans verdwenen voor de 0 – 2 en dat in 10 minuten tijd. Maar daarna was het wat het aanvallen betreft over in de eerste helft, wat ons resten was tegenhouden en zeker de snelle nummer 7 en de piepjonge nummer 15 waren haast niet te houden en met daarbij de balvaste spits nummer 9 was het voor ons alle hens aan dek. In minuut 25 werd het 1 – 1 en dat was volkomen verdiend al was deze goal niet helemaal onhoudbaar voor onze hele verdediging. 10 minuten later werd de 2 – 1 gemaakt en konden we oprecht blij zijn dat het tot de rust daarbij bleef.

De tweede helft begonnen we redelijk met daarbij wel de vermelding dat het niveau van de wedstrijd tegen NSVV bij lange na niet werd gehaald. Na 15 minuten kreeg Jan zijn tweede gele kaart en dat leverde veel onbegrip op, en gelijktijdig werd de hoop op een beter resultaat natuurlijk met 10 tegen 11 veel minder. Het moet worden gezegd, heel het elftal bleef knokken tot het bittere eind en het had in blessuretijd maar weinig gescheeld of we hadden er nog een gelijkspel uit gesleept maar dat mocht niet zo zijn. Al met al gingen zowel de spelers als supporters behoorlijk gefrustreerd huiswaarts. Maar als je dan op de terugweg ongeveer 15 minuten moet wachten op een stoet motoren met of zonder zijspan met glunderende kinderen en berijders dan kom je tot het besef “ach het is maar een voetbalwedstrijd”.

Opstelling: Lars van Gastel, Michael van Vliet, Jimmy v d Hoeven, Bink van Zomeren (Ronald Arkesteijn) Bram Scheffers (Stijn v Wijk) Wesley Lagrauw (Luuk Vreugdenhil) Jan de Baat, Cor Verboon, Julian Tinbergen (Max de Vetten) Samuel de Haas (Dennis Terlouw) Loyd Rijnsburger.