We stellen de scheidsrechter van de maand April aan u voor. Deze maand is dat Pieter van Rijs.

Pieter is begonnen als jeugdspeler in het jaar 1995 bij MVV ‘27 waarna hij in meerdere teams heeft gespeeld en op dit moment als scheidsrechter van MVV ‘27 zijn wedstrijdje wegblaast.

In 2009 begon Pieter als selectiespeler en heeft hij een aantal seizoenen zijn ‘kunsten’ voor het MVV`27-publiek getoond. Pieter is ook jarenlang jeugdtrainer geweest bij de F’jes, waarna hij in 2011 samen met Joost Goedendorp startte met de Mini-F afdeling bij MVV ’27. In 2013 heeft hij samen met Niels Planken de JO13-1 onder zijn hoede genomen. Ook ging Pieter vanaf 2012 10 jaar lang mee op jeugdkamp. In 2017 werd hij voorzitter van MVV`27, de functie die hij tot 2023 heeft vervuld.

Pieter en Tamar zijn inmiddels vader en moeder van Hanna (3 jaar) en wonen in Rijswijk. En leuk nieuws: in de zomer verwachten ze een zoontje/broertje!

Hij werkt bij: Van Rijs Interim & Advies, en voert opdrachten uit voornamelijk in de (semi-)publieke sector.

Zijn voorbeeld scheidsrechter: Pierluigi Collina

En waarom: Jaja, ik ben al oud. Omdat ik me uit mijn jeugd heel veel goede voetballers kan herinneren, maar iedereen uit die tijd ook zeker scheidsrechter Collina kan herinneren. Alle spelers hadden respect voor hem, en hij voor alle spelers. Zijn uitstraling was ongekend. Dat maakte toen blijkbaar al indruk op mij als jonge jongen.

Pieter is een liefhebber van de voetbalclub: Feyenoord Rotterdam.

En waarom: Daar ben ik mee opgegroeid. Het is gewoon de mooiste club van Nederland. Opa’s en oma’s uit Rotterdam Zuid, dat zal vast wel meespelen. Ik vind het ook wel echt geweldig welke ontwikkeling Feyenoord de afgelopen jaren mee maakt. Maar er zal vast wel weer een tijd komen, waarin het allemaal sportief weer veel minder gaat. Er is in iedere geval een steviger fundament gelegd.

Pieter heeft een hekel aan: kaas dat niet meegebakken wordt bij een uitsmijter.

Pieter lust graag: hollandse pot.

Wat Pieter nog meer kwijt wil is: Is de contactsport voetbal niet meer voor jou weggelegd vanwege een blessure? Word scheidsrechter bij MVV ‘27! Het is heel erg leuk om te doen, omdat je zo toch betrokken blijft bij het mooie voetbalspel en je ook nog een beetje in beweging blijft. Daarnaast leer je er natuurlijk veel van en steek je er zo ook nog wat van op waar je naast het voetbalveld ook weer profijt van hebt. Omgaan met kritiek, snel beslissingen nemen, effectief communiceren, ontwikkelen van zelfvertrouwen, de spelers vooral laten doen waar ze goed in zijn / waar ze voor op het veld staan en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wij zijn vanuit het Wedstrijdsecretariaat zeer blij met de oud-voorzitter die de club niet in de steek heeft gelaten. Hij is een goed fluitende vrijwilliger en als het moet wil hij best nog een 2e wedstrijd fluiten op een dag. Als er helaas te weinig scheidsrechters zijn die dag, is het fijn dat dit gebeurt.

Leo, Nico en Mike