Op de laatste zaterdag van de voorjaarsvakantie hadden JO8 en JO9 het plan gevat om een oefenwedstrijd te houden, zodat de teams allebei nog een keer konden oefenen voordat de competitie weer in maart werd hervat. Op veld 4 mocht JO8 in de MVV-kleuren spelen.

JO8 startte met Daan van Uffelen en Tijn in de wissel. Merlijn stond in het doel.  JO9 vormde bij aftrap meteen een gevaar. Bij het eerste balcontact viel JO9  aan met tweetal pogingen op het doel. Deze werden gelukkig weggewerkt door de verdediging. Vanaf dat moment kwam de bal op beide helften. De bal op Amoz gespeeld die de score opende met 1-0. Een aantal minuten daarna kwam de gelijkmaker. Vlak voor de eerste timeout kwam een schot van JO9 nog op de lat.

Ook na de timeout vormde JO9 een gevaar voor de verdediging.  Helaas kreeg JO8 te maken met een ongelukje. Na 12 minuten speeltijd kreeg Daan Benard een bal tegen zijn gezicht en een bloedneus. Daan werd wel gewisseld om het bloed te stelpen. Even later maakte Nees de 2-1, gevolgd door een actie van Tijn naar Amoz waardoor het 3-1 werd.

Na de rust werd Daan van Uffelen de keeper. Daan moest meteen aan de slag en haalde een bal nog van de doellijn. JO9 was zeer gemotiveerd om de stand weer gelijk te maken en de tweede helft kende vele verdedigende en aanvallende acties van zowel JO8 en JO9. Het was Daan Benard die via een voorzet van Amoz een mooie 4-1 kon maken. Vervolgens kwam JO9 terug door vrij kort op elkaar twee doelpunten te maken door Koen en Max.

De afstand tussen JO8 en JO9 werd vergroot door twee doelpunten van Tijn (5-3 en 6-3) in de periode voor de timeout voor rust. JO9 liet het hier niet bij zitten en scoorde vervolgens ook twee keer waardoor de stand 6-5 werd.  Vervolgens kwam JO8 op 7-5 en kwam JO9 weer terug met 7-6. Dit werd de uiteindelijke stand van een spannende wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Het nemen van de penalties was een mooie afronding van de oefenwedstrijd tussen de twee thuisteams. Dat belooft wat voor de tegenstanders van MVV voor volgende week!