Wat een dag, wat een hitte. Maar wat leuk deze kampweek!

Vandaag mochten de kids een uur langer blijven liggen. Om 9 uur stond voor ons een heerlijk ontbijt klaar die gemaakt was door onze toppers (laatstejaars). Na dit ontbijt mochten de kids naar het winkeltje om genoeg vocht in te slaan, om vervolgens de fiets te pakken voor vertrek naar een tropisch buitenzwembad. Voor vertrek zijn er een aantal treintjes gemaakt. Nu zie ik jullie denken: trein? Ze zijn toch met de fiets? Ja dat klopt, maar de treintjes gebruiken wij altijd zodat de kids elkaars rug in kunnen smeren.

IMG_5225

Eenmaal in het zwembad waar wij een heerlijk plekje in de schaduw wisten te bemachtigen, lagen de kids als de wiedeweerga in het verkoelende buitenbad. HEEERLIJK!!! Onafgebroken konden ze gebruik maken van een glijbaan, 2 springplanken en natuurlijk de leiders die de kids toch al te graag probeerden onder te dompelen. Van de springplanken is het meest gebruik gemaakt, waarbij wij vele salto’s en andersoortige vliegwerken hebben mogen bewonderen. Tussendoor is er goed aan gedacht om de kids flink in het vet te smeren en het vochtgehalte hoog te houden.

IMG_5213

Klokslag 17.00 uur ging de fietstrein weer terug naar Loon op Zand, waarbij de leiders Kevin en Stanley vol goede moed aan de voorbereiding bezig waren voor een geslaagde BBQ. Met dit weer is BBQ-en wel op zijn plaats. Na het BBQ-en was er tijd voor weer een Minute To Win It spel, waarbij de kids binnen een minuut moesten proberen de bottle flip zo vaak mogelijk te doen. Het was een zeer spannende strijd waarbij er 2 teams op kop stonden totdat de laatste aan de beurt was, hij ging er toch nog met de winst van door.

IMG_5165

Als laatste deze dag gingen we per groep met een kompas een wandeltocht volgen waarbij de groepjes onderweg een aantal vragen en opdrachten tegenkwamen. Er zitten heuse speurders in onze groep (wellicht wat Scouting skills?) die binnen no-time weer terug op het kamphuis kwamen. Terug op het kamphuis zijn de kids vroeg naar bed gegaan. Morgen starten we de voetbalfinales namelijk extra vroeg (half 8), zodat wij met z’n allen zo snel als mogelijk richting een buitenzwembad kunnen gaan.

Welterusten vanuit een tropisch Loon op Zand! Tot morgen!