Jaja de laatste echte dag is aangebroken met op het menu de finales van het voetbaltoernooi en van het voetvolleytoernooi. Deze onderdelen gaan uitmaken wie aan de haal gaat met het team van het jaar bokaal. Zoals aangegeven in een eerder verslag stonden er veel jokers op het voetbaltoernooi dus dit beloofde veel fanatieke potjes voetbal. We begonnen de dag om half 8 met een ontbijt op het veld zodat we aansluitend gelijk van start kon gaan aangezien de weerberichten ons een 37 graden beloofde.

IMG_5409

Nadat de plaatsen 10 t/m 3 bekend waren stond de finale op het programma, onder leiding van scheidsrechter P. van Rijs en zijn 3 assistenten kon de wedstrijd beginnen. De spanning was op de gezichten af te lezen en al vrij snel in de wedstrijd werd er een prachtige vrije trap in de kruising geschoten waardoor de tegenpartij er antwoord op moest gaan geven. Dit antwoord viel aan de late kant in de 2e helft door wat gerommel in de verdediging viel daar toch de 1-1, dit werd verlengen dus. Na een korte onderbreking ging de verlenging van start. Op een gegeven moment werd er een (uiteindelijke) goede sliding ingezet door de verdediging die volgens de scheidsrechter werd beoordeeld als een keurige interceptie en dus een hoekschop werd, alleen de grensrechter dacht daar anders over en attendeerde de scheids over het feit wat hij had gezien. De scheids vertrouwde het niet en liep naar de zijlijn om daar de beelden van de VAR (Video Assistent Referee) te bekijken. Uiteindelijk bleek dat de scheids gelijk had en dus een hoekschop toekende aan de aanvallende partij. Uiteindelijk zoals op elke eindronde van een toernooi moest er een winnaar uit de strijd komen en dat gebeurde ook. De 2-1 werd laat in de 2e helft van de verlenging gemaakt door een snelle counter. Niet veel later blies de scheids af voor het einde van de wedstrijd en was er in 1 van de 2 kampen feest.

IMG_5351

Na de medaille uitreiking werd er koers gezet naar een (voor ons nieuw) buitenzwembad. Bij dit buitenzwembad waren weer perfecte omstandigheden. Het zonnetje scheen en in het water was er ruimte voor verkoeling. In het bad werd er veelvoudig gestoeid met de leiders en ook was het bekende “vlotveroveren” weer populair. Na het zwemmen keerden we weer huiswaarts om te genieten van het laatste kampmaal voor deze week. Het ging om patat (hier ook wel friet genoemd) met een snack naar keuze en dat was voor de kinderen genieten.

IMG_5378

Na het diner verplaatste de groep zich naar het veld om de prijsuitreiking van de groep van de week aan te horen. Het moment was daar, de groepen kregen op basis van de eindrankings van de kampspellen te horen waar deze geëindigd waren. Het waren de “Valentijnse Cupido’s” die met de trofee aan de haal gingen. Ook werden de winnaars van de sportdag en het F’je / E’tje / D’tje en C’tje van de week bekend gemaakt.

IMG_5425

Hierna volgde een bonte avond met als thema oud & nieuw, er werd afgeteld om knallend het nieuwe jaar oftewel de laatste kampdag in te gaan. Met behulp van kinderchampagne en sterretjes werd het nieuwe jaar ingeluid, waarna de kinderen weer op tijd naar bed gingen voor de dag van vertrek. Over de dag van vertrek gesproken; Wij verwachten rond 11:30 uur – 11:45 uur weer aan te komen in Maasland! Voor de rest wensen u nog veel rust toe, voordat de kinderen morgen weer arriveren.