IMG_5064

Daar is die dan weer, de even beruchte als beroemde woensdag van het Mvv’27 Jeugdkamp. Waarom? De dag die de week doormidden hakt, is (zoals het kader dat zegt) een dag om ‘scherp’ op te zijn als begeleiding. De moeheid heeft zich nu meester gemaakt van iedereen die verblijft op Land van Kleef en het is belangrijk de sfeer er goed in te houden. Maar daar is dit jaar wel op een heel speciale manier aan gedacht. Daar het Jeugdkamp haar 45e verjaardag vandaag viert, gaat de hele club richting…… De Efteling! Eerst ’s-ochtends de kaarten ontvangen vanuit én schrijven naar ons mooie Maasland en daarna, hup, snel op de fiets.

IMG_5046De Efteling is niet een geheel onbekende speler in het Jeugdkamp-festijn, maar het blijft voor ons als leiding toch altijd mooi te zien hoe blij de mannen zijn met het bezoek aan Nederlands bekendste pretpark. De groep wordt grofweg in 2 gedeeld: De C en D mogen zelfstandig het park gaan verkennen, terwijl de E en F onder begeleiding de attracties 1 voor 1 afstrepen. Ook vandaag stijgt het kwik snel richting de 32/33 graden en dat maakt het toch een behoorlijk pittige dag. De waterattracties waren dan ook goed in trek (bekende namen als De Piranha en De Vliegende Hollander vielen al veelvuldig tijdens de lunchpauze). Ook het ruigere werk werd door de jongens niet geschuwd en dit zorgde ervoor dat om 17:00 iedereen uitgeteld zich weer verzamelde bij de ingang van het park.

Eenmaal weer op het kamphuis werd nog even snel het einde van de Tour meegepakt (ja, de wereld draait toch ook verder buiten Loon op Zand) en was het vervolgens de vaste prik: Woensdag Nasidag. Waar de Efteling al voelde als een verjaardagscadeau (thema!) werd dit in de avond doorgezet met ‘Ons Kinderfeestje’. Tien spellen zo goed mogelijk afwerken in de strijd om De Groep van de Week. Na het bosspel in de nacht waren er nog maar weinig kids die niét knikkebollend stonden tanden te poetsen en zo kwam er een eind aan een meer dan geslaagde kampdag.

Meer dan geslaagd mede, doordat er een speciale aangelegenheid was. Er was namelijk een heuse Kamp-Bruiloft. Onze beeldschone en zorgzame kookster Evelien stapte het Loon Op Zandse Huwelijksbootje in met haar charmante, stoere Rick. Een feestelijke aangelegenheid die op passievolle manier werd begeleid door de dienstdoende ambtenaar van de Loon Op Zandse Burgelijke Stand: Pieter van Rijs ! (Kijk vooral de foto’s J).

IMG_5122

Morgen stijgt de tempratuur dwars door de 35 graden grens heen, dus dat kan maar 1 ding betekenen: Zwemmen! Op naar weer een heerlijke kampdag. Voor nu sportieve en vriendelijke groet,

The Reporters

IMG_5154