IMG_4982

Deze dag begon vrolijk, vogeltjes waren aan het fluiten, sneeuwschuivers het veld sneeuwvrij aan het maken, de kooksters weer een heerlijk ontbijt aan het maken en de kerstboom was mooi versierd. Want het is Kerst in huize Land van Kleef! Volgens Peter Timofeeff werd dit de warmste kerst ooit, je raadt het al. Hij had gelijk. Na het ontbijt kreeg een ieder een kerstmuts van de leiders. Hierna ging de helft van alle teams met elkaar uitvechten welk team er vrijdag in de voetbalfinales mag staan. Tijdens dit toernooi werden weer veel mooie, spectaculaire wedstrijden gespeeld. Er werd aangetoond dat MVV ’27 over veel voetbaltalenten beschikt. De andere helft mocht ook in de poule uitvechten wie er in de finale van het voetvolleybal mocht staan. Dit vond allemaal plaats op het prachtige veld van ’t Land van Kleef. Er waren speciaal extra schaduw plekken gemaakt voor het afkoelen tussen de wedstrijden door.

IMG_4998

We mogen en moeten een compliment maken aan de kinderen dat ze in deze temperaturen gewoon enthousiast met alle onderdelen meedoen! Voor de lunch hebben we met ze alle toch even van ons privézwembad gebruikt gemaakt. Dit was dan ook de ultieme verkoeling. De dames maakten voor ons weer een lekkere soep met brood als lunch.

In de middag was iedereen weer enthousiast begonnen, maar na 5 wedstrijden moesten we toch weer even afkoelen in het zwembad. Hierna werden beide toernooien weer hervat met het motto, dan kunnen we weer snel het zwembad in ;)! Door een topmiddag was een ieder bijna vergeten dat het kerst was, maar bij een blik op het middenplein kwam het kerstgevoel dan weer helemaal terug. Lange tafels met gourmetstellen stonden klaar, zodat een ieder zelf een heerlijk stukje vlees kon bakken. Kleine pannenkoekjes, kipjes, varkenshaasjes en natuurlijk de stokbroden met smeersels verdwenen lachend achter ieder zijn kiezen.

IMG_5011

Na 3 nachten waren alle slaapruimtes omgetoverd tot een kinderkamer waar jaren geen toezicht op geweest was. Een waar kinderparadijs voor elke jeugdkampgangertje! Deze moesten even opgeruimd en verschoond worden om de komende week tot een geordend einde te laten komen. Hierna mochten de groepjes het bos in voor het verboden kerst spel (smokkelspel ). Een ieder perste hier hun laatste energie uit om vervolgens moe en voldaan naar bed te gaan! Weer een topdag mogen bijschrijven met een gezellige groep! Nu vegen we de laatste dennennaalden aan en bergen de piek weer piekfijn op. De slingers zijn alweer uit de kast, want morgen is het de 45e verjaardag van ons Jeugdkamp! De kinderen vermoeden wel iets, maar zullen dolgelukkig zijn als we morgen bij het ontbijt vertellen dat we het gaan vieren in de Efteling.

Dit wordt weer een mooie dag met plezier en een hoop zonnebrand, maar ons hoor je zeker niet klagen!

Met vriendelijke groet,
Santa en zijn gourmetvriendjes

IMG_5007