Na slechts één duel in de nacompetitie kunnen de Maaslanders met vakantie. Thuisploeg Van Nispen nam de pingels na 120 minuten doelpuntloos voetbal (0-0) net iets beter en mag komende zaterdag weer aantreden.
Toch kan MVV ’27 met opgeheven hoofd terugkijken naar het duel, want men speelde een goede partij. Met technisch vernuft voetbal zette het met name in de eerste helft Van Nispen op zijn plaats. In de tweede helft ging de partij meer gelijk op, totdat Harm Voogt met rood naar de kant moest. Dat was het keerpunt in de wedstrijd, want de Maaslanders moesten alle zeilen bijzetten om de gastheren van het lijf te houden.

De omstandigheden om er een aantrekkelijke partij van te maken waren volop aanwezig: een prachtig sportpark, het veld dat ’n uurtje daarvoor nog eens gemaaid werd en een temperatuur die ruim tien graden lager dan ’n week eerder.
Aan MVV ’27-kant was er ook voldoende huiswerk verricht om deze volledig onbekende tegenstander tegemoet te treden. Er was gesproken met ‘n trainer van een tegenstander uit hun competitie, er waren beschikbare beelden bestudeerd en ‘spion’ Stanley Klop had afgelopen zaterdag het duel Koudekerk – Van Nispen (0-3) bekeken.
De scherpte en het veldspel van MVV 27 zag er dus prima uit in de eerste helft, maar de mogelijkheden waren beperkt. Dennis Louter maakte het met zijn schot na acht minuten iets te gemakkelijk voor doelman Sven van Hensbergen en na een slim overstapje van Erik van Geest schoot de meest productieve speler van MVV ’27 (10 treffers) met links naast. Uit een voorzet van Harm Voogt kopte diezelfde Erik van Geest over de kruising.

Van Nispen, dat veelal de lange bal hanteerde, mocht aanspraak maken op de grootste kans voor de theepauze. Jon Joost Cornelissens kreeg de bal fraai mee in de loop en lobde deze net over de lat.
De onderbreking had beide partijen goed gedaan en er ontstond een heerlijke open, soms wat felle strijd. Zo moest scheidsrechter Simeon Calvert het spel voor enkele minuten stilleggen, nadat de gemoederen wat opgelopen waren door onfrisse opmerkingen over en weer.
Het was ook een fase waarin Twan Lansbergen zich kon onderscheiden als beste man aan Maaslandse kant. Goed heersend in de lucht en alle schoten parerend die zijn kant opkwamen en dat waren er ineens veel. Onder andere Koen Viergever mocht hard uithalen en ook een kansrijke lob uitproberen, maar de doelman wist er wel raad mee.

MVV ’27 kreeg ook wel wat kansen om de score te openen. Prima aanvallen, maar een goede eindpass ontbrak en vandaar dat men het met regelmaat vanuit de tweede lijn probeerde. Zo haalde Harm Voogt met links uit, maar kwam niet verder dan de lat.
Na 72 minuten werd MVV ’27 gereduceerd tot een tiental. Op het randje van de zestien haalde Harm Voogt zijn tegenstander Jon Joost Cornelissens neer en scheidsrechter gaf niet alleen een vrije trap, maar zag dit voorval ook als een  overtreding op een doorgebroken speler.
Van Nispen voerde vervolgens de druk op en MVV 27 moest terug. Toch bleken de bezoekers de zaak redelijk onder controle, want buiten een kopbal van Ivo van der Vlugt (gevangen door Twan Lansbergen) kwam men niet. In een zeldzame tegenaanval schoot Leon van Kersbergen net over na breed leggen van Erik van Geest.

Ook in de verlenging moest MVV ’27 door het ondertal extra veel werk verzetten, wat nogal wat krampaanvallen opleverde. Met al die onderbrekingen beloofde het een latertje te worden.
Toch zag MVV ’27 nog wel kans een aantal keren in de buurt van het Van Nispen-doel te komen. Aan de andere kant zag Michiel Polman zijn treffer wegens buitenspel geannuleerd worden.

Strafschoppen moesten uitkomst brengen en dat gebeurde uiteraard ook. Leon van Kersbergen, Jeffrey Wupkes en Sem Maaswinkel wisten het net te vinden, Dennis zag zijn pingel gestopt worden en Quint van Stuivenberg schoot naast. De thuisploeg wist vier pogingen te benutten en mag dus verder gaan om promotie af te dwingen.
Aan Maaslandse kant was er geel voor Leon van Kersbergen en Lourens van Rooijen.

De toch wel aanwezige hoge verwachtingen zijn dus door dit knock out-systeem beperkt gebleven tot ’n één-week-toetje. Desondanks mag MVV ’27 met veel trots terug kijken op een mooi seizoen. De vooraf door velen verwachte loodzware fietspoule, alle tegenstanders op korte afstand, heeft uiteindelijk geleidt tot een keurige derde plaats. De doelstelling om veel eigen jeugd aan te laten treden heeft tot succes geleid en dat is iets waar we als vereniging nog velen jaren van kunnen genieten.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Thijs de Vast, Jeffrey Wupkes, Bret Rhijnsburger, Sem Maaswinkel, Erik van Geest (Eric van Geest), Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen (Roberto van der Pol), Rick Zwaard (Quint van Stuivenberg) en Dennis Louter.