MVV’27 JO19-1 heeft niet weten te stunten door, na het kampioenschap van vorig jaar, opnieuw te promoveren. In de eerste ronde van de nacompetitie werd men uitgeschakeld door VVSB JO19-1. 

Dankzij een knappe 3e plek in het eerste jaar in de Hoofdklasse mocht MVV’27 JO19-1 gaan proberen via de nacompetitie te promoveren naar de 4e divisie. Het sterk geachte VVSB was in Noordwijkerhout de eerste tegenstander. VVSB eindige met 1 punt achter kampioen RKDEO 2e in de andere Hoofdklasse. Op voorhand wisten de Maaslanders dus dat het een lastige klus zou worden mede gezien het feit dat er drie basisspelers (de doelman en twee veldspelers) met school op examenreis waren, en aanvoerder Cas v/d Hoeven maar 1x had getraind na een stage van een paar maanden in Marokko. Een pluim mag worden gegeven aan 1e jaar B junior Sem Moerman die de afwezige Mark van Barneveldt voor het eerst dit seizoen moest vervangen onder de lat. De jonge doelman keepte een uitstekende wedstrijd.

In de eerste helft had de thuisploeg het overwicht. MVV’27 had weinig te vertellen en kwam nauwelijks aan fatsoenlijk voetballen toe. Men had moeite met de bewegelijke spelers van VVSB maar wist wel het doel schoon te houden. Dat de thuisploeg een hoekschop of 10 kreeg deerde de bezoekers niet. Sterker nog, het was in de eerste de beste goede counter van MVV’27 zelfs gelijk raak. In de 26e minuut zette Cas van der Hoeven met een steekpass Miquel Exaltus alleen voor de keeper. Met een mooie schuiver wist Miquel Exaltus de doelman te passeren waardoor de 0-1 een feit was. Helaas konden de Maaslanders niet lang genieten van deze voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer was de stand alweer gelijk. Toch wist MVV’27 deze stand vast te houden tot de rust waarmee men op dit moment tevreden was.

Na rust ging het echter gelijk mis. Terwijl de Maaslanders zelf mochten aftrappen, lag de bal al na 19 seconden in het netje. Drie keer de bal nonchalant naar achter spelen werd mede door de druk van VVSB genadeloos afgestraft. Het leek er wel even op dat MVV’27 snel weer op gelijke hoogte zou komen. Een verkeerde terugspeelbal van de thuisploeg (de doelman stond helemaal uit positie) belandde echter op de paal. In de aanval die daarop volgde wist, door miscommunicatie achterin, de thuisploeg opnieuw te scoren, al had het daar wel de hulp van MVV’27 voor nodig (eigen doelpunt). De wedstrijd leek snel te worden beslist na rust, maar toch probeerde men het nog wel. MVV’27 kwam wat vaker in de buurt van het doel van de Noordwijkerhouters, maar het ontbrak in afronding en geluk. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg MVV ’27 nog wel een strafschop. Ook deze mogelijkheid werd niet benut, waardoor het geloof in een verlenging weg was. Een 3-1 eindstand en dus uitschakeling in de nacompetitie werd een feit.

Hoewel de druiven zuur waren na afloop zal MVV’27 JO19-1 over een aantal dagen toch beseffen dat het een prachtig seizoen heeft gehad in hun eerste jaar in de Hoofdklasse met als eindresultaat een knappe 3e plek.

Opstelling MVV’27: Sem Moerman, Sjors Vreugdenhil, Sem Olierhoek, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Rick Vijverberg, Julian Tinbergen, Cas van der Hoeven, Miquel Exaltus, Bouke Schippers (75e min Roan Dechering), Kevin Santos