Vorige week plaatste MVV ’27 1 zich voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De KNVB heeft inmiddels bekend gemaakt dat MVV ’27 in de eerste ronde van deze nacompetitie een uitwedstrijd zal spelen tegen RKSV Van Nispen uit De Zilk. De wedstrijd zal aanstaande zaterdag om 15:00 gespeeld worden en de winnaar van de wedstrijd plaatst zich direct voor de volgende ronde.

In tegenstelling tot vorige jaren worden wedstrijden in de nacompetitie dit jaar niet meer beslist over twee wedstrijden, maar over slechts één wedstrijd. Dat betekent dat MVV ’27 zaterdag na de wedstrijd tegen Van Nispen direct weet of het door is naar de volgende ronde. Mochten de Maaslanders de eerste ronde overleven, speelt het in de tweede ronde op zaterdag 9 juni wederom een uitwedstrijd tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Lugdunum en FC Oudewater. Als ook deze confrontatie winnend zou worden afgesloten, plaatste MVV ’27 zich voor de finale op zaterdag 16 juni.

RKSV Van Nispen wist zich te plaatsen voor de nacompetitie door een tweede plaats te bemachtigen in de 3e klasse A achter kampioen Soccer Boys. Van Nispen speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Zilk in het gelijknamige dorp, dat deel uitmaakt van gemeente Noordwijkerhout.

Ook MVV ’27 JO19-1 wist zich middels het winnen van een periodetitel te plaatsen voor de nacompetitie, voor promotie naar de 4de divisie. Zij spelen een uitwedstrijd tegen VVSB JO19-1, dat de titel in de Hoofdklasse-E op één punt na miste. Ook VVSB komt uit Noordwijkerhout, waar aanstaande zaterdag om 14:30 wordt afgetrapt. 

Zowel voor MVV ’27 1 als JO19-1 geldt dat er bij een gelijke stand een verlenging volgt van twee keer vijftien minuten. Als er dan nog steeds geen winnaar is, volgt er een strafschoppenserie. Beide teams kunnen de steun van de supporters in de jacht op promotie natuurlijk heel goed gebruiken!