Afgelopen weekend werden er maar liefst drie kampioenschappen gevierd op sportpark de Commandeur. ‘s Morgens konden de talenten van JO9-1 worden bejubeld, ‘s middags konden de mannen van MVV ’27 9 en 10 de champagne ontkurken.

Op een zonnig sportpark De Commandeur speelde MVV ’27 JO9-1 afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de buren van MSV ’71. Door een 11-6 overwinning op de Maassluise leeftijdgenoten mochten de jonkies zich kampioen noemen van de 2de klasse-7. Een knappe prestatie van de talenten en trainers Bram Scheffers en Fred Mattern.

Om 12:00 stond de aftrap van de tweede kampioenswedstrijd van de dag op het programma. Het negende elftal was door de doordeweekse verliesbeurt van concurrent Schipluiden officieel al zeker van de titel in de 7de klasse, toch wilden de mannen koste wat kost ook de wedstrijd tegen Lyra 9 winnen om zo het kampioensfeest van extra glans te voorzien. Mede door toedoen van gelegenheidsspits Ted van Ruijven was de wedstrijd al binnen tien minuten zo goed als beslist toen er al een tussenstand van 2-0 op het scorebord stond. Uiteindelijk werd de champagne ontkurkt bij een eindstand van 4-1. Na afloop van de wedstrijd was er een heus vuurwerk, een ‘kampioensbad’ en een huldigingsronde op de platte kar door Maasland.

Voor het tiende elftal van MVV ’27 moest de wedstrijd van het jaar toen nog beginnen. Zij trapten om 14:30 af voor hun kampioenswedstrijd bij VDL. Bij een overwinning zou ook voor hen het kampioenschap in de achtste klasse een feit zijn. Op papier een gemakkelijke opgave, gezien het feit dat de tegenstander dit seizoen pas vijf punten bij elkaar had gesprokkeld, maar in een kampioenswedstrijd kunnen er natuurlijk gekke dingen gebeuren. De mannen van MVV ’27 10 lieten echter zien uitstekend met de druk om te kunnen gaan en lieten niets aan het toeval over. VDL werd maar liefst met 7-0 aan de kant gezet en ook voor hen kon het kampioensfeest beginnen. Met de platte kar werden de mannen begeleid naar sportpark de Maaslandse thuishaven, waar zij werden onthaald door een enthousiaste menigte.