MVV’27 VR1 – KMD VR1      Eindstand 5-1.

Houden we de aansluiting!!!!

Weer een belangrijke wedstrijd. Houden we de trend van de laatste weken vast? Kmd een tegenstander van formaat die meedraait in de bovenste regionen. De wedstrijd bij hun was een nederlaag voor ons, we hadden dus wat goed te maken. Na een moeilijke communicatieweek maar wel goede trainingen gingen we de kunstwei in. Warme temperaturen en veel publiek dus goed voor een lekkere pot voetbal.

Voorbespreking duidelijk gemaakt dat het vanaf het begin volledige inzet moest zijn met zijn allen. Vandaag moest het een teamprestatie worden ongeacht waar je stond in het veld. Fluitsignaal en meteen erop. Balletje rond laten gaan en zo snel als mogelijk die bal naar de buitenspelers. Meteen prima aanval doorstoten in de 16 het overzicht houden niet egoïstisch en voorgeven hop intikkertje 1-0. Lekker blijven voetballen steeds de vrije dame zoeken en de diepte in. Kmd leek ietwat overdondert en na weer een goede aanval over verschillende schijven lag de 2-0 in het netje. Rust.

Peptalk in de kleedkamer. Zij zouden direct gaan komen met doorschuivende dames. Vertrouwen was er. Hop die wei weer in. 1 minuut bezig waar waren we met ons hoofd 2-1. Dit is weer zo een fase waarin we met andere spelers op andere plekken staan en effe niet weten wat we moeten doen. Kop omhoog en gewoon weer gaan. Zoals in de pauze gezegd zij krijgen hierdoor vleugels en schuiven een dametje door. Jullie reageren krachtig door bij de eerste balovername heel snel om te schakelen en direct weer te scoren 3-1. We zij er weer en dan komt onze kracht om de hoek kijken. Conditioneel gaan zij kapot en wij blijven gaan. Wij pakken posities effe over en ongemerkt ken je dan wat bijkomen om daarna weer vol te gaan. Heel veel kansen weer maar geen afstraffing. Wel genieten hoor. Dan weer een heerlijke tikkietakkie en de 4-1 is een feit. Dit was geloof ik het Nooteboompie die heeeel blij was met dit doelpunt waarbij Johan Cruijff zou zeggen logisch toch. Uiteraard komen er krampjes bij Kmd en er gaat er zelfs 1tje af bij hun. Wij weer een aanvalletje en de 5-1 gaat er vrij simpel in. Dan fluit onze scheids af en de euforie is groot. Voeten branden in de schoenen pijntjes worden nu pas gevoeld vuurrode koppies met een smile van oor naar oor en de selfie is weer een feit.

13 punten uit de laatste 5 wedstrijden een goede serie meiden. Lekker de aansluiting met de middenmoot gehouden. Volgende wedstrijden zal er nog meer van jullie verwacht worden met kwalitatief betere fysiekere tegenstanders. Voorlopig hebben jullie deze serie neergezet meiden en daar mogen jullie trots op zijn met name voor jullie zelf maar ook als team. Hou in je achterhoofd dat de euforie zomaar weer kan omslaan door een kleinigheidje.

Natuurlijk kan je zeggen Kmd had blessures krampjes en een hele goede coach die zijn meegenomen MO17 meiden in bescherming nam die al een wedstrijd hadden gespeeld en die er toch uit haalde zodat ze maar met 10 eindigden maar tegen 10 is het vaak moeilijker als tegen 11.

Ik hoop dat de wijn jullie goed gesmaakt heeft maar dat zal wel gelukt zijn met die temperaturen. Gefeliciteerd meiden en goed weekend.

Josephine.