MVV ’27 VR1 – Naaldwijk VR1 – Uitslag 2-1

Vanavond de 3e zware wedstrijd op rij in een week, nog 1tje te gaan, zaterdag kwartfinale Knvb beker. Maar eerst deze kraker, wat hadden we iets goed te maken, nadat we daar afgedroogd waren met 8-1 in het begin van het seizoen. Het plaktactiekbord was er weer en het was gevuld. We wisten nog uit de vorige wedstrijd tegen hun, dat het jonge hindes waren die overal liepen, goed konden voetballen en heel wendbaar waren. Lief en onschuldig dus. Mijn uitleg was duidelijk vooraf. Wij hadden honger als wolven en zouden ze opvreten, zo moesten onze dames het veld in. Nou, scherp stonden ze.

Het begin was echter dramatisch, de rode loper werd uitgelegd en in de 4e minuut een corner en ach laat het jonge hindetje maar koppen, ze ziet er zo lief en onschuldig uit, overigens perfect in de kruising. Hierna merkte ik dat jullie honger kregen en dat het tijd was om de tegenstander aan te gaan pakken met heerlijk sterk en positioneel goed voetbal. De ballen kwamen aan, jullie begonnen je sterker te voelen en dit zou het gaan worden. Een overtreding in de 10e minuut geeft een mooie positie aan in het veld op 30 meter van de goal en dan heerlijk zo’n 10 meter van de zijlijn schuin voor de goal. Charel gaat erachter staan en dit wordt een indraai bij de 2e paal. Keepster staat te ver naar rechts, bal draait in en Robocop kopt hem heerlijk in, 1-1. Hierna ontstaat een heerlijk potje voetbal, de jonge hindes willen zich onttrekken van onze wolven, want die hebben echt honger. Schenen worden niet ontzien en de voeten worden totaal niet teruggetrokken bij clashes. Wat zullen jullie blij zijn als het zaterdag 16 uur is, zodat jullie 2 weken rust krijgen. We krijgen best wel wat kansjes, alleen net niet. Aan de andere kant geven jullie helemaal niets weg, heel knap. Dan de 27eminuut, weer een corner en dus dood spelmoment. Ger gaat erachter staan, krult hem in en daar staat die dekselse Robocop weer en weer met het koppie. Wat een ontlading bij jullie, heerlijk. We doen wat noodzakelijke wissels, maar wat is noodzakelijk als er eigenlijk nog 2 moeten wisselen, maar dat ik dat niet durf te doen en jullie er ook niet om vragen. Best egoïstisch van mij als coach, maar het begrip van jullie kant is duidelijk. We krijgen weer een vrije trap op dezelfde afstand als daarvoor, paniek bij hun verdediging, Charel schiet in ene, op de lat terug het veld in, kopbal in de return op de keepster, terug het veld in, nog een kopbal net over. Dit had het jullie heel wat makkelijker kunnen maken voor de rest van de wedstrijd, Rust.

Er is jullie 1 ding duidelijk, 3-1 maken en dan is het klaar bij hun. Maar ja we weten ook, na zo een 1e helft, wat brengt dan de 2e helft. Het spel gaat heen en weer, zij komen niet echt meer tot kansjes en wij des te meer. Leuke steekpaasjes, maar dan net het afmaken niet. Heerlijke gevaarlijke corners van beide kanten en echt gevaarlijk, maar ook net niet. Dan een hele vervelende sliding op onze (je ken me altijd bellen) Lisanne B en de rillingen schieten door je lijf, het zal toch niet. Strompelend het veld af en vooral de schrik effe laten bekoelen. Het spel wordt wat grimmiger en toch fair, want we trekken allemaal onze benen (schenen) niet in en dat is maar goed ook, want dat moet je ook niet doen, want dan krijg je “echte” blessures. Het hobbelt lekker door zo en we krijgen echt nog wat uitgespeelde kansen. De druk op ons is hooguit 10 minuten in de tweede helft, maar daar vechten jullie je echt goed doorheen en als team zorgen jullie echt dat ze er niet doorheen komen. Ook de omschakeling en dus het aanvallen na verdedigingen doen jullie met een bedoeling. Niet zomaar wegknallen maar echt een voetballende oplossing zoals Hakan (trainer va het 1e) zei. Het blijft toch lang spannend en in de blessuretijd staan we best nog wel onder druk. Laatste minuut, leek een eeuwigheid te voelen. Ik vroeg nog of een minuut in Maasland ook 60 seconden was, maar gelukkig na wat vervelende woorden richting de scheids van de tegenpartij fluit hij af. Winst op de nummer 2 uit de competitie na afgelopen zaterdag de nummer 1 te hebben verslagen. We zijn opgerukt naar een gedeeltelijke 1e plaats, nu op naar zaterdag tegen Vvor kwartfinale Knvb beker.

Lisanne B en Lieke H bedankt voor het mee willen spelen vanavond.

Moraal van deze wedstrijd: Winst voor jullie als team, maar het schijnt dat jullie “schenen” er anders over denken.

Meiden, pak je rust, donderdag proberen te komen trainen en dan hop naar zaterdag.