Maasdijk VR1 – MVV ’27 VR1 (2 – 4)

Na een trainingsweekend, die weer in de boeken gaat als geweldig en waarbij de coach er weer een vriendje bij heeft stonden de dames weer klaar om het veld in te gaan. Een aantal zaken vooraf duidelijk gemaakt, vergeet de halve finale bekerwedstrijd (die is pas over een paar weken), geen onderschatting van deze tegenstander, geen corners weggeven, schoten eruit halen en vooral geen vrije trappen binnen de 20 meter weggeven. Verder ook aangegeven hoe we ze aan wilden pakken. Steekpaasjes, hoge ballen achter hun laatste linie, geen gebrei, maar schieten. Dat het redelijk goed uitgevoerd is, dat is duidelijk, maar oh, oh. De doelpunten waren geweldig, maar als de missers doelpunten waren geweest, nou dat waren echt goede aanvallen, alleen net dan niet het afmaken, maar net die keepster die precies in het weggie lag. We zouden ook zo graag eens een wedstrijd iets relaxter willen voetballen, maar het lijkt wel of wij een rode lap zijn voor elke tegenstander. We moeten ons echt voor 200% inzetten om ze te bestrijden.

Heerlijk zonnetje, beetje wind en we beginnen en direct fel erboven op. Maasdaik had er ook zin in, want de tegenstand is direct fel en stevig. Dit wordt weer een wedstrijd die niet zo maar effe gespeeld wordt, maar weer eentje dat we tot het uiterste zullen moeten gaan. In de 5e minuut een heerlijk balletje van Marink op Ger en de 0-1 is een feit. Eigenlijk leek het wel toen een beetje te verslappen en letten we niet goed op en de 1-1 wordt er direct ingelegd. Hierna ontstaat er een leuk voetbalspel met combinaties die zo bedoeld zijn. Het is alleen de afwerking niet die jullie moet belonen. De tegenstander doet verder niet veel terug en echt uitgespeelde kansen hebben ze niet. Die keeper van hullie slaat de ballen er op elke manier uit, ongelofelijk. We proberen de bal het werk te laten doen en het veld werkt niet echt mee voor ons, maar dan toch een lekkere aanval. Steekballetje in de 26e minuut van Robocop op Marink en wat een vreugde na deze treffer, 1-2. Nu geconcentreerd blijven en niet verslappen. Voorzetten, corners, schoten, maar overal dat in onze ogen irritante keepstertje, maar goed daar staat ze voor en het blijft 1-2 tot de rust.

Iets bijschaven, niet teveel veranderen en vooral snel die 1-3 maken, dan konden we nog wat uitproberen qua opstelling voor de bekerwedstrijd, waar uiteraard de coach wel al mee bezig is. Jullie hadden er echt ook geloof in, want die 3 punten zouden en moeten mee terug naar Maaaasland. In de 50e minuut een heerlijke omschakeling en Kaar legt hem van de rechterkant naar de andere kant richting de meegelopen Coossie en ze legt de 1-3 erin. Hierna krijgen jullie echt vleugels en de ene na de andere combi van links naar rechts (het leken de Snollebollekes wel), alleen dat keepstertje en de lat, zo jammer voor jullie anders hadden we met 7-2 daar weggegaan. Ik noteer de 58e minuut vrije trap  na een overtreding op de 16 en Charel erachter. Schot op de goal en via wat benen van het muurtje staat Ger op het juiste plekkie en de 1-4 is een feit. Dit moet een gelopen pot zijn en we durven meteen de voorop afgesproken tactiek richting bekerwedstrijd uit te voeren. Ik had het vooraf alleen met de betreffende speelsters besproken om niet teveel verwarring te veroorzaken en het liep eigenlijk wel aardig al. Ook hierna kregen we echt hele goede doelkansen, alleen ach dat keepstertje, ze staat ervoor. We krijgen in de 66e minuut ook nog een uitglijertje en de 2-4 staat. Dan de rekensom die we dachten ingecalculeerd te hebben, met 4 wissels weggaan en met 0 wissels eindigen. Toch fijn dat we nog zoveel damesteams hebben en meiden die 2 wedstrijden willen en kunnen spelen. Nog een vrije trap rond de 16 bij hun en Keash probeert met een steekpaasje Kaar te bereiken echter die moest eerst even wat tandjes uit haar lip grabbelen, helaas zag de scheids het niet en dus geen pingel. We gooien er nog een paar aanvalletjes uit en laten de bal lekker rond gaan. We hebben er zelfs eentje die in de 85e minuut nog een bal wil halen en ook haalt, waarbij ze nu de bijnaam Ger “Bol” de Koning krijgt. De scheids fluit af en de drie punten zitten in de pocket. #kaartanddoorderlip, #staaneffiesop1.

Lisanne B (beterschap) en Jenn weer bedankt voor het invallen na jullie eigen wedstrijd.

Moraal van deze wedstrijd: Geen individuen maar een team, dat zijn jullie.