Na twee weken zonder winst tegen laagvliegers Ariston ’80 en Duindorp, was vandaag een winstpartij nodig tegen een andere laagvlieger in de 3e klasse B: RKSV Gabriël Dell’Addolorata, oftewel GDA. MVV ’27 deed wat van haar gevraagd werd en herstelde zich na een beroerd begin en hield zo de drie punten in Maasland.

MVV '27 - GDA_005

Aanvoerder Leon van Kersbergen keerde na enkele weken blessureleed weer terug in de basis van MVV ’27. Dit betekende dat Peter Broekman keuzes moest maken op het middenveld. Hij liet Michael Berrevoets en Quint van Stuivenberg op het middenveld staan en koos ervoor om Erik van Geest een linie naar voren te schuiven. Waar dit seizoen voornamelijk wordt gekozen voor drie snelle, beweeglijke spelers vulde Van Geest vandaag een echte Nummer 9 positie in, geflankeerd door de buitenspelers Huib van Barneveldt en Lourens van Rooijen. Erik van Geest deed het zeer naar behoren op deze positie. Hij heeft veel ervaring, zowel op het veld als in de zaal, en dit was goed te zien op de manier zoals hij zijn rol invulde.

De wedstrijd begon het eerste kwartier rustig. Beide elftallen lieten de bal op een laag tempo van voet naar voet gaan. Ook kozen beide elftallen voor een enigszins behoudende tactiek en kreeg de defensie de nodige ruimte om op te bouwen. Op bepaalde momenten kozen de elftallen er wel voor om diep op de helft van de tegenstanders druk te zetten. Dit leidde dan snel tot balverlies, waardoor de wedstrijd het eerste kwartier niet veel indruk maakte. Opvallend was wel dat de voorste linie van GDA meer indruk maakte dan de uitwedstrijd in Den Haag eerder dit seizoen. Spits Jeroen Mantel en met name buitenspeler Robbie Boere waren een plaag voor de Maaslandse defensie.

MVV '27 - GDA_068

Na 17 minuten kreeg GDA een vrije trap rond de middenlijn. Aanvoerder Mike Vermeulen pompte de bal het Maaslandse strafschopgebied in, waar de bal uiteindelijk terecht kwam bij Nick Sadi. Hij twijfelde niet en scoorde de 0-1. Een minuut later verloor MVV ’27 de bal in de aanval, waarna GDA de snelheid in de voorhoede goed kon benutten in de opvolgende counter. Robbie Boere kwam goed door en gaf de bal hard voor op het hoofd van Jeroen Mantel. Hij kopte de bal steenhard achter de kansloze Twan Lansbergen: 0-2.

MVV ’27 oogte in deze fase zeer onrustig en verloor veel duels. Ook de overtuiging ontbrak en de zuiverheid in de passing was ook ver te zoeken. Harm Voogt focuste met name op zijn verdedigende taken, maar in de 28e minuut herkende we Harm Voogt weer vanuit zijn goede periode dit seizoen toen hij zijn bekende sprint trok langs de rechterzijlijn, maar de bal hard voorlangs schoof. Dit was toch het moment dat MVV ’27 meer in de wedstrijd kwam en aanvallend gevaarlijker werd. Leon van Kersbergen nam zijn team bij de hand en zorgde met een individuele actie voor nog een gevaarlijk moment voor het doel van de Haagse doelman Isik Cengizkhan. In de 40e minuut kreeg het massaal toegestroomde Maaslandse publiek alle reden tot juichen. Erik van Geest liet zien waarvoor hij in de punt van de aanval was geposteerd, hij hield de bal sterk vast en legde de bal terug op Leon van Kersbergen. Hij haalde verwoestend uit en de bal verdween fabelachtig in de linker bovenhoek: 1-2.
Vlak voor het rustsignaal kwamen de snelle aanvallers van GDA nog gevaarlijk door, maar door heldhaftig uitkomen van Twan Lansbergen leverde dit voor GDA slechts een corner op.

MVV '27 - GDA_173

In de tweede helft werd Joeri van Dongen vervangen door Sem Maaswinkel. Quint van Stuivenberg zakte een linie naar achteren en Sem Maaswinkel kwam als controleur op het middenveld te spelen. Evenals vorige week tegen Duindorp kwam MVV ’27 sterk uit de kleedkamer. Dit keer werd dit ook direct beloond met een doelpunt. Michael Berrevoets scoorde de 2-2. Een belangrijk doelpunt vlak na rust en dit gaf de Maaslanders het vertrouwen om door te drukken. De tweede helft kwam GDA er niet meer aan te pas en overtuigde MVV ’27 met goed voetbal. De Maaslanders hadden nog wel de hulp van GDA nodig om op een voorsprong te komen. Een harde voorzet in de 63e minuut van Jeffrey Wupkes werd slecht weggewerkt door de Haagse doelman en kwam prompt voor de voeten van Michael Berrevoets terecht. Berrevoets zorgde met een prima schuiver voor de verdiende voorsprong: 3-2.  Invaller Dennis Louter zorgde met zijn eerste balcontact direct voor gevaar, maar schoot de bal over het doel. Niet veel later kreeg hij opnieuw een kans na een mooie actie van de andere invaller Sem Maaswinkel. Dennis Louter kwam net te laat om de lage voorzet bij de tweede paal in te kunnen glijden.

MVV '27 - GDA_188

In de 83 minuut liet Lourens van Rooijen ook zijn klasse zien op de rechterflank. Met een geweldige actie stuurde hij twee spelers het Maaslandse Bos in en legde hij de bal prima terug op de vogelvrije Dennis Louter. Voor hem restte een eenvoudige binnentikker, die leidde tot een geruststellende voorsprong: 4-2. Het slotakkoord voor deze mooie zonnige zaterdagmiddag op Sportpark ‘De Commandeur’ was voor Jeffrey Wupkes. Hij kon de bal vanuit een corner van Dennis Louter bij de tweede paal intikken: 5-2.

MVV '27 - GDA_242

Zo leidde een prima tweede helft van Maaslandse kant tot een uiteindelijk vrij gemakkelijke overwinning. Peter Broekman heeft in alle linies keuzes die hij kan maken, dat zal voor een trainer een zeer fijn gevoel zijn. De tweede helft biedt hoop voor het resterende deel van de competitie.

Opstelling MVV ‘27: Twan Lansbergen; Harm Voogt, Joeri van Dongen (46. Sem Maaswinkel), Jordi Lems, Jeffrey Wupkes; Quint van Stuivenberg, Leon van Kersbergen, Michael Berrevoets; Lourens van Rooijen, Erik van Geest, Huib van Barneveldt (67. Dennis Louter).