Het is dat een avondwedstrijd doordeweeks in januari niet altijd even aantrekkelijk is om de warme huiskamer voor te verlaten, maar vanavond had men dat best kunnen doen. MVV ’27 en Kethel Spaland-za maakten er een zeer aantrekkelijk bekerduel van, waarbij de Schiedammers uiteindelijk in de afsluitende serie één strafschop meer benutte dan de thuisploeg. Hiermee zit dus het avontuur er voor MVV ’27 weer op en kan men zich 100% gaan richten op de competitie die met de week aantrekkelijker wordt.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende arbiter Ivar Gieles zette de beide ploegen er een hoog tempo in en dat voor de volle negentig minuten. De aanval werd niet geschuwd en na afloop was het eigenlijk een groot raadsel dat er tijdens de reguliere tijd maar tweemaal was gescoord. Het regende werkelijk kansen.
Dat begon al na enkele minuten toen Quincy Arnhem vrij mocht opstormen, maar zijn bedachte lob werd eenvoudig gevangen door de goed debuterende doelman Jari Boon.

Aan Maaslandse kant werd Huib van Barneveldt tweemaal op avontuur gestuurd en even zovele keren werd de Schiedamse doelman Jeffrey Welbie gepasseerd. Echter, de lat hing de eerste keer in de weg en bij zijn tweede poging ging de bal net naast de paal.
Tegen het einde van de eerste helft moest Jari Boon het vertrouwen in hem tonen bij een harde kopbal van Boy Bronkhorst en deed dat met verve. Zonder treffers op het scorebord ging men aan de thee.

Na de onderbreking veranderde er helemaal niets. Nog altijd een hoog tempo met vele kansen die onbenut bleven. Huib van Barneveldt, die de laatste weken zijn doelpunten meepikte, kreeg in de 49e minuut een dot van een kans. Michael Berrevoets gaf hem een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant en deze bal hoefde in feite alleen nog maar even de doellijn te passeren, maar de benen van de doelman werden als mikpunt gezocht en gevonden.
In de 65e minuut kwamen de bezoekers aan de leiding. Iets te nonchalant uitverdedigen door de Maaslandse defensie bracht de bal bij Quincy Arnhem die met buitenkantje voet binnen trapte (0-1).
Binnen tien minuten was de stand weer in evenwicht. Het tweede balcontact binnen één minuut van invaller Rick Zwaard na een voorzet van Michael Berrevoets betekende de gelijkmaker (1-1).

Na negentig minuten voetbal mocht je verwachten dat de spelers volkomen uitgeput waren, maar er was kennelijk nog energie over voor een strafschoppenserie. Lars Kloet, Quint van Stuivenberg, Lourens van Rooijen en Erik van Geest troffen doel en de ongelukkige Michael Berrevoets trof de lat. Daar de Schiedammers alle vijf pogingen hadden benut, waren zij de ploeg die een vervolg mogen geven aan de toernooi om de districtsbeker.

Een heel groot compliment voor de ploeg die alles gaf wat mogelijk was. En met deze inzet en instelling moet het team nog leuke resultaten kunnen behalen in de competitie, te beginnen met het uitduel tegen MSV ’71 a.s. zaterdag.

De opstelling: Jari Boon, Sem Maaswinkel (Rick Zwaard), Lars Kloet, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Michael Berrevoets, Quint van Stuivenberg, Leon van Kersbergen (Erik van Geest), Lourens van Rooijen, Dennis Louter en Huib van Barneveldt