Om de competitie komende zaterdag weer met enig ritme op te kunnen pakken oefende MVV ’27 in eigen huis tegen de Schiedamse vierdeklasser Hermes DVS. Deze vereniging heeft sinds afgelopen zomer geen prestatief elftal meer op de zondag, maar slechts één recreatief elftal. Het is de zoveelste club die de voorkeur heeft gegeven aan het op niveau spelen op de zaterdag.

In de eerste helft was er niet veel onderscheid tussen beide teams die eigenlijk op zoek waren naar de juiste vorm. Rommelig spel op een zwaar veld zorgde ervoor dat de toeschouwers de handen niet echt op elkaar kregen.
Na zes minuten trof Huib van Barneveldt doel met een prachtige bal naar de verre hoek na een afgeslagen hoekschop (1-0).

Hermes DVS had de pech dat een zeker zo mooi indraaiende vrije trap van Maris van Lansbergen de paal raakte en vervolgens kwamen de Maaslanders op een 2-0 voorsprong. Een iets te opzichtige handsbal aan Schiedamse kant betekende een kalktrap die door Lars Kloet in twee pogingen werd binnen getrapt.
De Schiedammers mochten zeven minuten later om dezelfde reden ook van elf meter aanleggen en Lloyd Kalonga bracht de partijen weer iets dichter bij elkaar (2-1).

Na de wisseling der helften mocht Joris Sonneveld zijn debuut maken in het keurkorps. Het luxeprobleem met al die jongelingen wordt er voor de technisch staf alleen maar groter op!
MVV ’27 was duidelijk de bovenliggende partij en voerde de stand geleidelijk op. Een prima voorzet van Lourens van Rooijen werd hard binnen geschoten door Dennis Louter (3-1) en vervolgens was het Lourens zelf die na wat gegoochel de bal fraai en hard via de tweede paal binnen liet vallen (4-1).
Het slotakkoord was voor Wilson Dias de Barros die de bezoekers tegen het einde nog op 4-2 bracht.

A.s. dinsdagavond vanaf 20.00uur oefent MVV ’27 op eigen veld verder en dan tegen zondag tweedeklasser Excelsior ’20. Dat rechtervleugelverdediger Harm Voogt daar niet bij zal zijn, lijkt wel duidelijk. Met een akelige voetblessure moest hij vandaag gedwongen naar de kant.

Wie kwamen er vanmiddag allemaal in actie? Geert Dobbe, Harm Voogt, Lars Kloet, Quint van Stuivenberg, Bret Rhijnsburger, Jeffrey Wupkes, Sem Maaswinkel, Erik van Geest, Michael Berrevoets, Roberto van der Pol, Huib van Barneveldt, Dennis Louter, Joris Sonneveld, Jens de Graaf en Lourens van Rooijen.