Vrijdagmiddag 12 januari vertrok vanaf het parkeerterrein van MVV ’27 de bus van Nooteboom Tours met de spelers en enkele stafleden van MVV 1, 2 en 3 naar de Utrechtse Heuvelrug. De meeste stafleden waren ter voorbereiding al met eigen auto en materialen eerder op de dag vertrokken.
Bij het kamphuis aangekomen werden eerst alle spullen uitgeladen en de slaapkamers ingedeeld. En zo waren totaal 65 personen gereed voor een door de staf georganiseerd training weekend.

Met een welkomstborrel werd het vrijdagavondprogramma aan de spelers en de ondertussen ook gearriveerde voorzitter bekend gemaakt. En zo startte om 18.00 uur het eerste onderdeel, een kookworkshop onder begeleiding van Peter Zwaard van Puur & (H)eerlijk. Alle spelers moesten met elkaar een compleet restaurant gaan runnen. Waarbij de opdracht was om een driegangendiner te bereiden en te serveren voor 65 personen welke gelijktijdig moesten kunnen gaan eten. Na het toetje stond direct het volgend onderdeel op het programma. Gilbert en Hans hadden een voetbalquiz georganiseerd en blikten tevens terug op de tussenstand van de ‘Speler van de week’-competitie. De avond werd afgesloten met een volkszanger uit Den Haag.

Zaterdagochtend om 09.00 uur zat iedereen weer aan het ontbijtbuffet en werd het sportprogramma van deze dag bekend gemaakt. De groep werd opgesplitst in tweeën. En zo legde de ene groep op een mountainbike ]een bosparcours van 18 km af terwijl de andere groep onder begeleiding van sportinstructeur Niels Planken een bootcamp afwerkte in het bos. Na de lunch wisselden de twee groepen van activiteit.
Na de zware inspanningen was het tijd voor een bijzondere barbecue met kampvuur. Later op de avond vertrok de bus voor een avondje stappen richting Amersfoort.

Zondag ochtend na de brunch en het opruimen werden de prijzen uitgedeeld aan de beste sportmannen, beste kok en de meest hulpvaardige gedurende het weekend. En nadat de bus van Nooteboom zondagmiddag weer het MVV-parkeerterrein op gereden was, kon er terug worden gekeken op een uiterst geslaagd, sportief en gezellig selectieweekend.