Na het kampioenschap, en dus promotie naar de Hoofdklasse, in het seizoen 2016/2017 en het winnen van het Westlands Kampioenschap in april heeft MVV’27 JO19-1 afgelopen zaterdag met een 0-2 winst bij Spirit het succesvolle kalenderjaar 2017 goed weten af te sluiten. 

Hoewel er in de zomerstop natuurlijk veel wisselingen zijn (spelers gaan naar de senioren en B-junioren schuiven door naar de A (onder 19), heeft MVV’27 JO19-1 de goede lijn van vorig seizoen knap weten door te zetten in de hogere klasse. Met 22 punten uit 11 wedstrijden en een 4e positie op de ranglijst kan men als promovendus tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. De laatste drie punten van het seizoen moesten dan nog wel worden behaald bij Spirit, wat zevende stond op de ranglijst. De Maaslanders begonnen rommelig aan deze uitwedstrijd. Er was snel veel balverlies en men had moeite om in het begin de druk op de tegenstander te houden. De thuisploeg kwam zo nu en dan richting het doel van MVV’27 maar echt gevaarlijk werd men niet. Na een minuut of 20 kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kon het ook langer de bal in de ploeg houden. Dit resulteerde dan ook in een paar kansen en uiteindelijk een doelpunt. Het was Kevin Santos die via een individuele actie een mooi doelpunt wist te maken na een half uur spelen. MVV’27 had alles goed op orde, de organisatie stond goed waardoor er nauwelijks gevaar van de tegenstander was en men ging na het doelpunt ook steeds beter voetballen. Men vergat echter voor rust nogmaals te scoren uit de nodige (grote) kansen die het kreeg waardoor de ruststand op 0-1 bleef steken.

Na rust probeerde Spirit snel de gelijkmaker te scoren. Hierdoor gaf het wel veel ruimte weg en daar profiteerden de Maaslanders dan weer van. Dankzij een prachtige aanval in de 52e minuut over een aantal schijven en de knappe assist van Kevin Santos wist Cas van der Hoeven schitterend binnen te schieten. Na deze verdubbeling van de score had MVV’27 de nodige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Echter, men vergat te scoren waardoor de thuisploeg toch nog bleef geloven in een resultaat. Mede doordat de bezoekers het laatste kwartier een stuk slordiger werden in balbezit kwam Spirit vaker bij het Maaslandse doel. Wat deze competitie nog niet was gelukt voor MVV’27 lukte dan op de laatste speeldag wel, het hield de nul. Hierdoor was een regelmatige overwinning in een degelijke wedstrijd een feit en sluit men de eerste seizoenshelft dus af met een driepunter.

Voor MVV’27 JO19-1 wacht nu een lange winterstop van twee maanden want op 10 februari is pas de eerstvolgende competitiewedstrijd. De Maaslanders mogen het dan opnemen tegen Brielle, de nummer twee op de ranglijst. Wordt 2018 ook weer een succesvol jaar met wellicht een periodetitel….???

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Emiel Mooij, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Kevin Santos, Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (uit 75e min)

Wisselspelers: Bouke Schippers (in 75e min) Sem Olierhoek, Koen van Oeffelt