Onder het toeziend oog van de nieuwe voorzitter, Pieter van Rijs, betraden even voor drieën dezelfde elf spelers het Loosduinse gras die vorige week tegen MSV ’71 begonnen zijn. Traditiegetrouw beginnen de wedstrijden bij GDA om 14:45 en dit keer dus zelfs 10 minuten later.

Het begin van beide teams was nerveus, waarbij GDA al na 4 minuten 2 keer gevaarlijk dicht bij het Maaslandse doel was gekomen. In beide gevallen was het Gerard Dobbe die een echte doelpoging van de GDA-spitsen wist te voorkomen. Aan de andere kant wist Harm Voogt een dieptepass van GDA te onderscheppen en met een lange kenmerkende rush de achterlijn van GDA te bereiken. Zijn strakke voorzet werd door een verdediger van GDA tot corner verwerkt.
GDA had in deze fase toch wel het betere van het spel. De ietwat traag ogende maar zeer balvaste Lesley Kloor van GDA was een plaag voor de verdedigers van MVV ’27 en de twee snelle buitenspelers, Sander van der Ende en Robbie Boere dwongen Harm Voogt en Jordi Lems het beste uit zichzelf te halen. Pas na 20 minuten was er een eerste echte doelpoging van MVV ’27: Michael Berrevoets zag zijn schot net naast gaan. Dit was het begin van een sterke periode van MVV ’27 dat tot het rustsignaal zou duren. Na een half uur spelen gleed Rick Zwaard de voorzet van Harm Voogt net naast het doel en 2 minuten later kwam hij na een voorzet van Dennis Louter oog in oog te staan met de keeper van GDA. Zijn schot raakte de paal en de nog verbouwereerde keeper kon de terug stuiterende bal daarna makkelijk oppakken. In de 34e minuut dacht Huib van Barneveldt dan eindelijk de ban gebroken te hebben, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. GDA kwam in deze fase, mede door het constante jagen van de MVV ’27 voorhoede, niet onder de druk uit. In de 40e minuut werd een aanval van GDA onderschept maar de gelanceerde Huib van Barneveldt speelt Rick Zwaard in buitenspelpositie aan. De fanatiek coachende Jim van der Jagt zweepte zijn spelers in de ogen van de uitstekend fluitende scheidsrechter Wesdorp iets te enthousiast op wat hem op een vermanend woordje kwam te staan.
Op slag van rust werd het veldoverwicht omgezet in een welverdiende voorsprong. Erik van Geest legt de bal terug op Rick Zwaard die zijn schot nog gesmoord ziet worden, maar de rebound wordt door Michael Berrevoets feilloos ingeschoten. 1-0. Rust.

In het begin van de tweede helft heeft geen van beide teams een echt veldoverwicht en zijn er kansen over en weer. Lesley Kloor breekt door in het centrum, maar er wordt niet op zijn pass gereageerd door zijn medespelers. Rick Zwaard zet vanaf de rechterkant voor, maar zijn voorzet wordt vlak voor de voeten van Huib van Barneveldt weggehaald.
Na 10 minuten in de tweede helft vindt Wim Baggerman het dan tijd om wat meer risico’s te gaan nemen om toch minimaal één punt aan dit treffen over te houden. Hij brengt Redouan Boutasgont in het veld voor Rodier Hussain-Ali. Een middenvelder eruit en de van origine verdediger als aanvaller erbij. Dat hierdoor meer ruimte ontstaat op het middenveld is logisch en MVV ’27 krijgt dan ook meer kansen. Rick Zwaard ziet een kopbal tegengehouden worden door de keeper en een vrije trap van Dennis Louter wordt door Michael Berrevoets hard richting doel geschoten, maar weer ligt de keeper in de weg.
Op driekwart van de wedstrijd mag Quint (Q) van Stuivenberg als vervanger van Erik van Geest het veld in en bij GDA komt Jeroen Mantel in het veld voor Sander van der Ende. ‘Mantel’ zijn eerste balcontact gaat maar net naast het doel. Aan de andere kant glijdt Dennis Louter na een rush vanaf de middellijn uit bij zijn laatste kapbeweging anders had daar zeker nog een kans ingezeten.
In de 70e minuut denkt Redouan Boutasgont de gelijkmaker gescoord te hebben, maar hij stond buitenspel dus dat feest gaat niet door.
De solide spelende Jeffrey Wupkes, Lars Kloet en Sem Maaswinkel sommeren iedereen om verder naar voren te verdedigen, want met nog een Haags Kwartiertje te spelen moet de voorsprong wel in stand gehouden worden.
Bij GDA wordt er nóg een verdediger uitgehaald: Tim van Leeuwen moet zijn plaats afstaan voor nóg een aanvaller, Guillano Liefden. Wim Baggerman heeft daarmee alle wissels gebruikt en dit zijn de 11 spelers die het moeten gaan doen in de laatste 10 minuten.

Jim van der Jagt reageert door Roberto van der Pol in het veld te brengen als vervanger van Michael Berrevoets. Omdat GDA nu achterin 1-op-1 speelt ontstaan er meer ruimtes en de aanval is per slot van rekening de beste verdediging. Dit cliché wordt bijna bevestigd als Roberto van der Pol en Huib van Barneveldt samen bij een uitval betrokken zijn, maar deze uitval wordt afgeslagen.
In de laatste 5 minuten doet GDA er alles aan om de gelijkmaker te scoren en bijna lijkt dit te lukken als Guillano Liefden alleen op Gerard Dobbe afgaat. Volgens de grensrechter en scheidsrechter vanuit buitenspel, maar de Maaslandse goalie neemt geen enkel risico en stopt voor de zekerheid de inzet. Vlak voor tijd wordt de moegestreden Dennis Louter nog vervangen door Finn Verpaalen.
In blessuretijd gaat zelfs de keeper van GDA mee naar voren bij een vrije trap, maar hij wordt uitstekend verdedigd door Rick Zwaard en het schot dat volgt uit de afvallende bal is weer een prooi voor Gerard Dobbe.

Na 93 minuten fluit scheidsrechter Wesdorp voor het einde en klinkt er een opgelucht gejuich bij de spelers, de leiding en de weer in grote getale meegereisde supporters van MVV ’27. Bij het verlaten van het veld worden de spelers bedankt door de Voorzitter: sinds hij is aangetreden is er nog geen wedstrijd verloren.

De Opstelling: Gerard Dobbe, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Sem Maaswinkel, Jordi Lems, Harm Voogt, Rick Zwaard, Michael Berrevoets (Roberto van der Pol), Dennis Louter (Finn Verpaalen), Huib van Barneveldt, Erik van Geest (Quint van Stuivenberg)