Voor de neutrale toeschouwer was dit een leuke wedstrijd met veel kansen over en weer. Dat er na negentig minuten voetbal een stand van 1-1 op het scorebord stond, was dan ook een klein “wonder” gezien de mogelijkheden voor beide ploegen.

Al binnen de minuut was er een enorme kans voor de bezoekers. Een voorzet vanaf de zijkant werd via de lat en de paal net niet in het doel gewerkt. Nog geen twee minuten later ook een grote kans voor de Maaslanders, en die was wel gelijk raak. Bouke Schippers kopte een vrije trap nog tegen de keeper, maar het was vervolgens Luuk van Strijen die de rebound kon binnen schieten. Na deze 1-0 drukte de thuisploeg goed door met bij vlagen prima voetbal en mooi opgezette aanvallen, maar het ontbrak aan scherpte en overtuiging in de afwerking. Binnen een kwartier kreeg het zeker drie goede kansen op een doelpunt, maar mikte dus telkens mis. Ook aan de andere kant was het opletten geblazen. Weer uit een standaardsituatie raakte Lyra het houtwerk. Het spel golfde op en neer en de vraag was wanneer het volgende doelpunt ging vallen. Uiteindelijk wist Lyra te scoren, echter had de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding in het strafschopgebied en dus een penalty voor de bezoekers. Deze penalty werd knap gestopt door doelman Mark van Barneveldt waardoor de 1-0 op het scorebord bleef. Dit was ook tevens de ruststand.

Na rust een zelfde soort beeld. Veel kansen over en weer, maar toch was MVV’27 vaker dichtbij een treffer. De bezoekers deden er echter alles aan om een doelpunt te voorkomen en dat blijkt wel uit de vele gele kaarten (en vlak voor tijd uiteindelijk zelfs een rode, 2x geel) die de scheidsrechter aan hen toonde. Uit de vrije trappen kon MVV’27 helaas niet gevaarlijk worden. De thuisploeg bleef ook slordig in de eindpass want er waren tal van mogelijkheden om het voor het doel van de bezoekers beter uit te spelen en dus te kunnen scoren. De gelijkmaker viel na ongeveer een uur spelen. De bal werd vanuit het middenveld met een mooie pass naar de buitenkant gespeeld die vervolgens na een voorzet knap werd binnen gewerkt. Hierna hadden de bezoekers dus veel overtredingen nodig om het doel schoon te houden maar ook de thuisploeg had het soms moeilijk om overeind te blijven. In het laatste kwartier tegen tien man kreeg de thuisploeg via Cas van der Hoeven nog de ultieme kans om de overwinning binnen te halen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Volgende week wacht de volgende bekerwedstrijd uit tegen Victoria’04 waar minimaal een 2-0 overwinning nodig is om door te bekeren.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Wesley Houthuysen, Devender v/d Hart (uit 63e min), Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Bouke Schippers (uit 60e min), Cas van der Hoeven, Siemen Hogendoorn, Loyd Rhijsburger, Miquel Exaltus

Wisselspelers: Sem Olierhoek (in 60e min), Roan Dechering (in 63e min)