Wat het bekeravontuur betreft zit MVV ’27 prima op koers na de tweede overwinning op rij. Nu werd bij en in Stellendam een magere, maar dik verdiende zege behaald. Je kunt stellen dat in dit duel de grootste tegenstander van MVV ’27 eigenlijk MVV ’27 zelf was. Veel onbenutte kansen en soms slordig spel in de defensie hielden voor de thuisploeg de hoop op een goed resultaat lang in leven.

MVV ’27 beleefde een droomstart, want binnen één minuut na het beginsignaal van scheidsrechter Geert Onderwater uit Stompwijk lag de bal al achter de vergeefs duikende keeper Jan van Helden. Huib van Barneveldt trok de bal laag voor en Dennis Louter rondde met een gericht schot af (0-1).
Drie minuten later eenzelfde situatie en mocht Michael Berrevoets uithalen, maar zijn schot werd geblokt.
De Maaslanders hadden de zaken het eerste half uur prima voor elkaar. Er werd uitstekend gecombineerd en via de vleugels ontstond er constant gevaar. De thuisclub had weinig in te brengen en mocht blij zijn dat het slechts één treffer tegen kreeg.
Met een kwartier voor de rust moest Harm Voogt er met een verrekte rechterknie vanaf en leek MVV ’27 tegelijkertijd ook een beetje het ritme kwijt. Men speelde ineens slordiger en defensief zag het er ook niet altijd even fraai uit.

Stellendam kon er dan ook van profiteren. Peter Jan Kooyman werd de diepte ingespeeld, omspeelde de uit zijn doel gekomen Geert Dobbe en wist vanuit een lastige hoek de gelijkmaker op het bord te zetten (1-1).
Dat MVV ’27 aan de andere kant nog wat kansen kreeg via Dennis Louter en Roberto van der Pol was een goede zaak, want in deze fase kon de bal maar beter even op de andere helft zijn. Op slag van rust kopte Bram Breederveld namens Stellendam de bal nog net naast het doel.

Na de hervatting leek MVV ’27 de zaken weer onder controle te hebben gezien het veelvuldig opduiken in het vijandelijke doelgebied, maar de pogingen van dichtbij van Michael Berrevoets en Dennis Louter hadden nog niet het gewenste effect.
Stellendam daarentegen was een stuk effectiever. Met bijna ’n uur op de klok gaf Bram Breederveld vanaf de linkerkant een scherpe voorzet, waarna Hans Philipsen de bal bij de tweede paal binnengleed (2-1).
Zes minuten later was de stand alweer gelijk. MVV ’27 mocht enkele keren vuren op het doel en uiteindelijk was het Huib van Barneveldt die de bal, weliswaar onderweg van richting veranderd, achter de kansloze Jan van Helden schoot (2-2).

De defensie van Stellendam had de handen vol aan het frivole spel van de jonkies Huib van Barneveldt, Dennis Louter en Roberto van der Pol en die laatstgenoemde werd in de 72e minuut binnen de zestien onreglementair neergelegd. Aanvoerder Lars Kloet hield het hoofd koel vanaf de stip (2-3).
Daarna hadden de gasten de Stellendammers veel meer pijn kunnen doen, want het regende kansen. De vierdeklasser leek rijp voor de sloop. In blessuretijd werd Roberto van der Pol in het strafschopgebied gemangeld door twee tegenstanders, maar nu was de scheidsrechter coulant. Het maakte niet zoveel meer uit, want de buit was binnen.

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt (Thijs de Vast), Quint Stuivenberg, Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Michael Berrevoets (Finn Verpaalen), Roberto van der Pol, Huib van Barneveldt (Rick Zwaard) en Dennis Louter.