Vandaag is het ‘de dag’ van de fietspuzzeltocht. Dat betekent voor ons kooksters dat het ontbijt al om 8 uur kant en klaar op tafel moet staan. Na een uurtje brood smeren en theezetten zagen we de eerste nog maar net wakkere gezichtjes de kantine inkomen. Het valt ons op dat zo tegen het einde van deze kampweek de kinderen moe en rustig zijn. Een paar lekkere boterhammen moeten weer een beetje energie geven.

Na dit natuurlijk overheerlijke ontbijt moesten de kinderen even hun kamers netjes maken. Ondertussen staan wij aan de afwas en wordt de lunch alweer voorbereid. Hierbij hebben we overigens hulp gekregen van een groep enthousiaste jongens die alle 11 broden hebben voorzien van beleg! Ouders, die twee boterhammen thuis lukt dus wat ons betreft ook wel ;).

Even langs het winkeltje, de banden controleren en de zonnebrand inpakken, dan kan er gestart worden. Groepje na groepje verlaat vervolgens het kampterrein voor een 40 km lange fietstocht.
Tijdens de tocht moesten zij vragen beantwoorden waarvan zij de antwoorden onderweg tegen konden komen. Het was dus wel noodzakelijk goed op de omgeving te letten. Daarnaast werd een beroep gedaan op ieders creativiteit want ieder groepje moest een lied maken over Brabant.
Ondertussen op de lunchplek aangekomen genoten de kinderen weer van een geweldige broodmaaltijd. Zo lekker dat sommigen er wel zeven op konden!
Sommige groepjes hebben onderweg te kampen gehad met hier en daar een buitje. Een paar gelukkige groepen zijn droog overgekomen. De leiders waren erg bang om te smelten en renden in een hevige regenbui met zijn allen een van de busjes in. De kinderen trotseerden stoer de regen en deden soms zelfs een dansje. Hier kunnen de leiders wat ons betreft nog wat van leren! Leider Bram had problemen van een heel andere orde, hij moest namelijk na de lunch de tocht vervolgen zonder zadel…

Eenmaal terug op het kamphuis konden de kinderen even vrij spelen en sommigen van hen maakte deze fietsdag compleet door het laatste deel van de touretappe van vandaag te volgen.
Vandaag konden wij bij het avondeten achterover leunen omdat Kevin en Stanley de BBQ verzorgde. Zij hadden gezorgd voor frikadellen, hamburgers en er was saté.
Na deze maaltijd was het tijd voor een wat spellen op het veld voor de E&F en levend stratego voor de C&D in het bos. Met originele groepsnamen als Minimum Loon op Zand en Helmond op mondbeademing werden het Oud-Brabants Snoephappen en Scheurbuikschuiven afgewerkt.

De E en F jeugd mochten lekker even douche en kregen net voor de filmavond begon een lekkere pannenkoek voorgeschoteld.  Met rood gestifte lippen sloten we de dag af met nachtkusjes.
De C en D jeugd gingen (na het eten van de pannenkoeken) het bos in om het lampenspel te spelen, het was weer ouderwets rennen, vliegen en slidings maken naar de bak om het kaartje erin te werpen voordat de leider je tikt.

Morgen is de dag van de voetbalfinales waar alle jongens enorm naar uitkijken. Wij zullen ze in ieder geval allemaal aanmoedigen. Hierover morgen meer.

Groetjes de Kooksters