Vandaag de traditioneel beruchte ‘Woensdag’. De, inmiddels grotendeels, ervaren leidersgroep weet dat op deze dag moeheid en een korter lontje sneller om de hoek liggen. Een dag kortom om naast de alsmaar durende race voor Groep van de Week, ook de bakens te verzetten. En die mogelijkheid was er vandaag! Naast een gesplitst programma in de middag, zou de kampgroep vandaag begroet worden door een BM-er (Bekende Maaslander). Alle ingrediënten aanwezig om er een top dag van te maken!

Maar eerst een spel voor Groep Van De Week: Je hebt het of je hebt het niet. Dit is de ‘levende’ variant op ganzenbord. Ondanks de enorme hitte, deden de jongens hun best het zo goed mogelijk te doen. Vragen als: ‘Wat is de echte naam van Guus Meeuwis?’ of  ‘Met hoeveel spelers start een Brabantse voetbalwedstrijd?’ eisten opperste concentratie van de mannen. Opvallend was het veel gegeven antwoord ‘11’ op de laatste vraag. Kennelijk hebben Brabantse teams niet altijd een tegenstander…

In de pauze van het spel was er nog een belangrijk moment voor de Jeugdkamp Traditie. Onze topkookster én verzorgster Natasja gaat ons na dit jaar (helaas!) verlaten. Ze trakteerden ons op heerlijke vlaaien en we gaan er nog een paar super dagen van maken samen met haar!

Ondertussen arriveerde de BM-er waar ondertussen toch al wat spanning voor was onder de jongens. Maarten de Fockert, spelend voor Go Ahead Eagles, ging gretig in op de uitnodiging van de kampleiding om een dagdeel mee te doen in Loon op Zand. Zelf ging hij vroeger als kleine jongen immers met veel plezier mee! En ja, als een keeper langskomt, moeten er natuurlijk pingels genomen worden. Daar bleek dat Maarten niet voor niets op een heel aardig niveau keept, want er ging meer niet dan wel in. Absolute uitblinker was Bas Voorham, die Maarten driemaal kansloos liet met een strakke streep in de hoek. Ook Jurre verdient een eervolle vermelding, hij kreeg het als enige voor elkaar 2x te scoren bij de D/C groep. Een foto en een handtekening verder, verliet Maarten begin van de avond het kamp. Vanaf Loon Op Zand, super bedankt voor de komst!

In de middag was er ook nog een gesplitst programma. De jongste jeugd mocht hun acrobatische kunsten vertonen in een indoor trampolinehal, daar waar de oudsten een heftig lasergame-gevecht aangingen in de duinen.
Na een stevige nasi-maaltijd konden de groepjes weer punten scoren voor de Groep Van De Week bij het Drassige Streken Spel. Deze variant op het Havenspel is altijd geliefd onder de kampgangers. Met opvallend veel energie en enthousiasme voor de woensdagavond werd het spel afgewerkt. Morgen de uitslag!

De dag van morgen brengt ons de fietspuzzeltocht. Een barre tocht door de Brabantse velden van pak hem beet 40 KM. Eerst de bandenspanning checken en daarna volgas banen. Hoe dat afloopt? Daarover morgen meer!

Sportieve groet,
The Reporters