Na een dag genesteld te zijn in Kampeerboerderij “Land van Kleef” ontwaakten de kinderen uit hun slaap om aan de Helmond Sportdag te beginnen. De meeste kinderen hadden nogal kleine oogjes maar dat hoort natuurlijk bij een eerste avond kamp om een traditioneel avondje door te halen, maar dat viel op de dag des Heres toch nog wel even tegen. Na een stevig ontbijt verzorgd door de altijd vrolijke kooksters konden de jongens met een aardige energiebron aan de sportdag gaan beginnen.
Spellen die werden uitgevoerd waren het traditionele Kogelstoten, Speerwerpen en Sprinten maar daarnaast werden ook spellen als Frituurpan werpen (inclusief zeepbaan), beerpong en bledje bier hoog houden gedaan die te maken hadden met het Brabantse thema. De kinderen deden onwijs hun best om in de F, E, D en C categorie hun individuele prestaties te belonen met een mooie trofee. Daarna volgden er in de middag overheerlijke broodjes hamburgers en kon er daarna worden begonnen aan de Vossenjacht.

Een hele groep Maaslandse bekenden waren verkleed als vos in het mooie Loon op Zand. Wanneer de groepen deze vossen gevonden hadden kregen zij een letter en uiteindelijk moest er van 10 letters één zin geraden worden. De vossen schoven daarna aan bij het avondeten en konden meegenieten van de culinaire hoogstandjes van de kooksters, namelijk witlof, bonen en aardappels in een vers justje met een heerlijke gehaktbal. Kent u trouwens de grap over gehakt al? Er komt een gabber bij de slager, vraagt de gabber aan de slager: “Heb je nog gehakt?” Haha!

Na het eten werd er nog een klein feestje gebouwd met onze DJ Niels, daarna werd er ruimte gemaakt voor de traditionele touwtrekcompetitie. De 10 teams moesten in poules van 5 met elkaar gaan strijden om een finaleplek en dat ging er onder toeziend oog van de vossen hard aan toe. Het zweet stond op de ruggen en de bagger moest van de kleren afgeschraapt worden. Na een heftig potje touwtrekken werd er plaats gemaakt voor een avondje bingo verzorgd door de groentjes van de kampleiding die voor het eerst mee gingen. Bij een valse bingo moesten de kinderen toch wel weer een liedje zingen,  er werd flink wat gezongen gedurende de avond… Na de bingo volgde een laatste spel in het bos waarbij de kinderen werden opgeleid voor potentiële PostNL medewerkers, zij moesten namelijk kranten bezorgen bij de leiders die allen een andere stad waren in Brabant en die volgens de kaart van Brabant op een locatie in het bos zaten. Toen het spel afgelopen was, kwam er nog een quiz aan bod die ging over de krant die zij bezorgd hadden. Na het maken van deze quiz gingen de PostNL medewerkers een frisse douche pakken en daarna lag iedereen al heel snel te slapen.

Morgen staat het voetbaltoernooi weer op het programma, kortom weer een drukke dag voor de boeg. Houdoe en tot morgen!