Voetballen en zingen!

De ochtend begon vandaag met een vervroegd ontbijt, er stond namelijk weer veel op het programma! Iedereen mocht na het ontbijt hun eigen slaapzaal gaan opruimen! Zo kwamen de nodige kledingstukken weer tevoorschijn. Na deze huishoudelijke taak/enerverende corvee kon de helft de boskleding aantrekken en de andere helft mocht de voetbalkicksen onderbinden. Vandaag stond in het teken van het voetbaltoernooi! De voorrondes werden afgewerkt. In de ochtend door de ene helft en ’s middags de andere helft van de groep. Tegelijkertijd werkten de groep die niet aan het voetballen was een programma af in het bos. Er werden daar verschillende spellen gespeeld, zoals: de heuvelloop, jenga en oud-Brabants spijkerpoepen. De voetbalwedstrijden waren stuk voor stuk zeer spannend! De toeschouwers hadden allemaal een mooi plaatsje in de zon gezocht op het prachtige biljartlaken van ’t Land van Kleef. Ter bescherming tegen de brandende zon was het noodzakelijk om iedereen goed in te smeren. Dit werd uiteraard uitgevoerd op de klassieke wijze: namelijk in een treintje. Of zullen we het in het thema van deze week houden? De ‘Brabantse-polonaise-zonnebrand-insmeer-sessie’.

Na al deze activiteiten stond ons een heerlijke maaltijd te wachten. Na deze maaltijd werd de muzikaliteit van de jongens getest. De groepjes konden uit een aantal liedjes kiezen en hebben de songteksten daarvan gewijzigd. Vervolgens moesten zij dit ten gehore brengen aan het publiek bij de Voice of Brabant. Dit resulteerde in prachtige optredens met zeer verrassende acts en songteksten. Na dit muzikale entertainment is er voor de C en D jeugd nog een film aangezet en voor de E en F betekende het bedtijd.

Morgen staat ons een mooie, warme dag in het zwembad te wachten. Wij hebben er in ieder geval alweer erg veel zin in!