De dag waar vele kinderen zich op hadden verheugd. Na het lange wachten werd het geduld steeds meer op de proef gesteld. Iedereen had er weer onwijs veel zin in. Dit werd de vrijdag voor het kamp alleen maar groter toen iedereen hun tassen en fietsen mochten afgooien bij mvv. Na een nieuw wereldrecord de vrachtwagen te hebben ingeladen, was iedereen zo goed als klaar voor vertrek. De begeleiding kwamen na een heerlijke jaarlijkse tussenstop bij de MCDonalds als eerste aan op het kamphuis. Hier werden alle laatste kleine voorbereidingen getroffen om de jongens gelijk met een goed gevoel op te vangen. Dat waar de jongens het liefst ook al rond 13.00 uur op het kamphuis hadden willen arriveren, moesten de jongens helaas wachten totdat de bus vanaf  14.00 uur vertrok vanaf onze thuishaven Maasland.

Rond 15.00 uur kwam de bus dan eindelijk op de plaats van bestemming aan. De enthousiaste begeleiding ving de kinderen op en begeleiden ze naar het speelveld. Hier werd iedereen welkom geheten en werden de jongens met de desbetreffende leiders naar hun kamers begeleid. Nadat iedereen het bedje had opgemaakt mochten ze zich weer op het veld melden om het groepsindelingsspel te spelen. Met dit spel werden er tien groepen gemaakt en wist iedereen wie zijn leider was en bij wie ze in de groep zaten voor de hele week. Het is de bedoeling dat je de gehele week elke dag tijdens allerlei spellen zoveel mogelijk punten probeert te halen om zo aan het einde van de week de ‘GROEP VAN DE WEEK’ te worden. Na het indelingsspel mochten de leiders als eerste de punten proberen binnen te slepen voor hun groepje. Tijdens het spel genaamd Varkentjetik was het de bedoeling dat de leider eerst geblinddoekt het varkentje moest proberen te tikken. Vervolgens moesten de leiders zonder handen een overheerlijke Bossche Bol (geheel in het thema, Brabantse Week) opeten om zo al sprintend een pion aan te tikken en twee ballen op de stropdas moest leggen van onze mooie grote opblaasreus. Het Bossche Bol eten ging niet zomaar van een leie dakje. De kooksters (oei oei, krijgen ze spijt?) mochten de knappe heren (er zijn uitzonderingen) overgieten met stroop, eieren en meel. Dit maakte het spel nog veel leuker! Na dit onderdeel mochten de jongens zelf aan de slag tijdens het stropdas schieten en daarnaast een topografiequiz met water overhevelen van bak naar bak. Kortom een leuk onderdeel verzonnen door ons kader!!

Ons eerste avondmaal was een feit en het was een overheerlijke macaroni bereid door onze eigen kooksters, top!!  Na het avondeten was na het eerste dance event van Land van Kleef, de Brabantse 10 kampland aan de beurt. Tijdens deze tienkamp moesten alle groepjes de meeste aantal punten/snelste tijd neerzetten per onderdeel. Vele leuke onderdelen waaronder bijvoorbeeld Trekkertrek, kratpoepen, Brabants bapaoufluiten, worstenbrood gooien en de braboquiz (weten jullie wat het verschil is tussen een appel en een peer? Dit horen wij graag bij terugkomst!) werd er fanatiek gestreden.

Na de tienkamp mocht iedereen zich opmaken om het donkere bos in te gaan om het jaarlijks terugkerend geluidenspel te spelen. Hier moesten de groepen de geluiden, waaronder de Brabantse bakker, Guus Meeuwis, NAC Breda en de luchtballon zoeken. Dit moesten ze in een zo kort mogelijke tijd zien te volbrengen. Na een spannend avontuur in het donkere bos was het tijd om naar het kamphuis terug te gaan en ons op te gaan frissen voor het slapen gaan. Nadat iedereen zich had opgefrist werden de kinderen naar hun kamer gestuurd om te gaan slapen. Slapen??? Zou het lukken om de kinderen de eerste nacht de nodige uurtjes te laten slapen?? Vele hebben het al over hele nachten stoer wakker blijven. Bent u benieuwd of dit is gelukt?? Hou dan de pagina in de gaten om het laatste nieuws op te vangen.

Kortom, wij kunnen zeggen: de Brabantse week is van start en we gaan een onwijs leuke week tegemoet!

Tot morgen, de reporter.