Zaterdag 29 april 2017 was de dag dat het moest gebeuren voor het hoogste jeugdelftal van MVV’27. Met nog twee wedstrijden te gaan was er aan één punt voldoende om het kampioenschap in de 1e klasse te veroveren. Na een lange strijd met concurrent VCS kon vandaag de titel worden binnengehaald tegen het al gedegradeerde Schipluiden.

Op een goed gevuld sportpark “De Commandeur” begon om 14.30 uur de elfde en laatste thuiswedstrijd van MVV’27 JO19-1van dit seizoen. Alle voorgaande tien thuiswedstrijden werden omgezet in winst en dat was vandaag in de kampioenswedstrijd natuurlijk weer de bedoeling. De beginfase was erg rommelig maar dat had vast en zeker met de spanning van de dag te maken. De thuisploeg zat nog niet lekker in de duels waardoor Schipluiden iets vaker op de Maaslandse helft te vinden was dan vooraf verwacht. Naar mate de eerste helft vorderde, ging MVV’27 makkelijker voetballen en kon er ook meer en beter druk worden gezet op de bezoekers. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen waarbij vooral Jan de Baat (hard schot van net buiten de 16) en Jay van Leeuwen (kopbal) dicht bij een doelpunt waren. Het gevaar van Schipluiden lag vooral in de omschakeling, maar deze counters werden vaak al snel onschadelijk gemaakt door de sterk spelende Maaslandse verdedigers. Vlak voor rust viel voor velen een last van de schouders. Een voorzet van captain Michael Berrevoets zette Jan de Baat alleen voor de doelman. Hij wist vervolgens knap weg te draaien en de bal in het lege doel te schieten. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar meer doelpunten. Het had niet veel meer te duchten van tegenstander Schipluiden, alleen men was zelf slordig in de (eind-)passing en afronding waardoor het lang 1-0 bleef. Toch was er geen vuiltje aan de lucht, want zelfs met een tegengoal zou het kampioenschap binnen zijn. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Het was opnieuw Michael Berrevoets met de assist en ditmaal kon Miquel Exaltus de bal tegen de touwen werken. Vervolgens kreeg de thuisploeg nog tal van kansen om de score op te krikken maar een doelpunt maken lukte niet meer. Tot de 94e minuut….Het was uitgerekend rechtsback Ronald Arkesteijn, die dit seizoen al vaak heeft geprobeerd om het net te vinden maar waar het steeds niet lukte, die toch nog een doelpunt kon maken. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen bracht hij de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Na het laatste fluitsignaal was de opluchting en de ontlading groot bij zowel spelers als staf. Het kampioenschap is binnen! Nadat aanvoerder Michael Berrevoets uit handen van de voorzitter de kampioensschaal mocht ontvangen, barstte het feest los. Eerst in de kleedkamer, vervolgens in de kantine en uiteindelijk op een “geheime” locatie werd tot diep in de nacht het kampioenschap gevierd.

Volgende week mag MVV’27 JO19-1 als kampioen nog één competitiewedstrijd spelen in Hoek van Holland tegen HVC’10.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve (uit 88e min), Quint van Stuivenberg, Julian Tinbergen (uit 80e min), Michael Berrevoets, Jay van Leeuwen (uit 65e min), Jan de Baat (uit 88e min), Rick Vijverberg (uit 83e min)

Wisselspelers: Miquel Exaltus (in 65e min), Michael van Vliet (in 80e min), Wesley Houthuysen (in 83e min), Emiel Mooij (in 88e min), Max de Vetten (in 88e min), Siemen Hoogendoorn