Op deze redelijk mooie zaterdag gaat MVV ’27 op bezoek bij VELO in Wateringen. In het voorwoord van Ben van Mil wordt al gerefereerd aan de productieve voorhoede van VELO. De teller staat dit jaar al op 60 doelpunten. Dit belooft vooraf al spektakel, zeker omdat in het achterhoofd mee speelt dat bij MVV ’27 zowel Roel Nooteboom als Jordi Lems ontbreken door een schorsing. Vooraf gaande aan de wedstrijd de opstelling bekijkend zien we dat trainer Peter Broekman met een erg jong elftal op het veld zal verschijnen. De gemiddelde leeftijd komt niet boven de 22,5 jaar. Voor VELO staat er nog wel wat op het spel. Met 31 punten zijn zij nog niet veilig. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Korbee.

Een jong en fel MVV gaat er vanaf de aftrap met veel inzet tegenaan. De eerste kans valt al binnen een minuut. Laurens van Rooijen gaat alleen op de keeper van VELO af maar wordt op het laatste moment middels een correcte tackel van de bal afgezet. De volgende kans is voor Leon van Kersbergen. Hij krijgt een mooie pass middendoor maar ook zijn inzet wordt door de keeper Daniel Schaart gestopt. VELO moet even wennen aan de felheid van MVV ’27. Toch kregen zij al snel een grote kans. Mitch Verbraeken ging alleen op Glen Mostert af. Deze wist met een fraaie redding de bal uit het doel te houden. Even later is het toch raak voor MVV ’27. Leon van Kersbergen rond een mooie aanval goed af en MVV ’27 komt terecht op een 1-0 voorsprong. Lang kon MVV ’27 daar niet van genieten. Uit een mooie vrije trap, genomen door Torben Halverhout, welke de bal om de muur heen krulde in de korte hoek, kwam de stand weer op gelijke hoogte. Nog geen vier minuten later werd de bal hard ingekopt door Mick Elswijk. MVV’27 stond, ondanks het goede begin, met 2-1 achter. VELO was op dat moment wat feller en MVV ’27 was het even kwijt. Toch wist MVV ’27 deze stand op het scorebord te houden tot aan de rust. In de eerste helft vielen er nog wel 3 gele kaarten voor overtredingen. Dit was twee maal VELO en een maal MVV ’27. Voor VELO zou dit in de tweede helft nog een staartje krijgen.

Na de rust kwam Jesse Zwaard uit de kleedkamer voor Dennis Louter. In het begin weer een gelijk opgaande wedstrijd. MVV ’27 had zich weer herpakt. Dit leidde in de 53e minuut, na een voorzet van Laurens van Rooijen, een overstap van Jesse Zwaard in een mooi doelpunt van Huib van Barneveld. Huib schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in de goal. De stand was weer gelijk. Kort na dit doelpunt krijgt de nummer 3 van VELO, Rick Das, voor de tweede keer geel dus rood. VELO moest de rest van de wedstrijd met 10 man verder. Doordat VELO met 10 man voetbalde kreeg MVV ’27 meer ruimte en ook meer kansen. In de 65e minuut was het dan ook raak voor MVV ’27. Met veel inzet werd de bal voor het doel van VELO weer veroverd en daaruit wist Jesse Zwaard te scoren. Het werd 3-2 voor MVV’27. Nog geen 4 minuten later werd het zelfs 4-2 door Huib van Barneveld. Dit laatste doelpunt werd voor vermeend buitenspel afgekeurd.

Doordat het 3-2 bleef rook VELO nog steeds kansen. Er werd zelfs nog een keer gescoord door VELO. In de 95e minuut dacht VELO toch op gelijke hoogte te komen echter de scheidsrechter keurde ook dit doelpunt af. Hij vond dat er een overtreding was begaan door een speler van VELO in het strafschopgebied van MVV ’27.

Voorafgaande aan dit doelpunt werd de maker van het tweede doelpunt voor VELO, Mike van Elswijk met direct rood het veld afgestuurd. Dit voor een slaande beweging naar Laurens van Rooijen. Uiteindelijk trok de goed leidende scheidsrechter 9 gele kaarten (waarvan er twee tot rood leidde) en twee rode kaarten (waarvan dus een maal voor twee keer geel).

Voor Mvv’27 kwamen in het veld: Glenn Mostert, Lars Kloet, Dennis Louter, Lourens van Rooijen, Joeri van Dongen, Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Huib van Barneveldt, Sem Maaswinkel, Thijs de Vast en Dick Groenewegen. Invallers Jesse Zwaard (Dennis Louter) Mike van Uffelen (Thijs de Vast).