MVV ’27 deed in het duel bij Die Haghe niets onder voor de koploper, maar door een gebrek aan scorend vermogen zag men geen kans de Hagenaars te verrassen. Op de ijver van de Maaslanders was niets aan te merken, maar veel geoliede aanvallen en dito scoringskansen waren er buiten de eerste twintig minuten eigenlijk niet te noteren.

De plannen van MVV ’27 konden trouwens al snel in de prullenbak, want in de 2e minuut keek men al tegen een achterstand aan. Een hoekschop van Laurens Witmaekers werd door Robin Laming hard binnengekopt (1-0).
Vervolgens bouwde MVV ’27 geleidelijk aan een licht overwicht met wat kleine mogelijkheden uit hoekschoppen van Dennis Louter. Eerst was het een schot van Dik Groenewegen dat door doelman Dion van Splunteren werd gekeerd en vervolgens ging een kopbal van Roel Nooteboom over.
Rond de 20e minuut kwam Huib van Barneveldt driemaal achter elkaar ongelukkig in het nieuws. Nadat de Haagse doelman ternauwernood een koppoging van Rick Zwaard had afgeslagen kreeg hij voor open doel een juweel van een kans, maar deze was toch niet aan hem besteed. Enkele minuten later kreeg hij van de overigens prima fluitende arbiter Orlando Fonseca de gele kaart voorgehouden die voor Sem Maaswinkel was bedoeld. Tenslotte werd hij bij een onschuldig duel door een elleboog in zijn gezicht geraakt. Dizzy moest hij zich laten vervangen door Ariën Oprel.
MVV ’27 werd sterker en sterker, maar zag geen kans de Haagse defensie uit te spelen. Mede door het ontbreken van de licht geblesseerde Lourens van Rooijen ontbrak het aan creativiteit om de tegenstander te verrassen.

Direct na de hervatting mocht MVV ’27 zich verheugen in weer wat kleine kansen, een schot van Lars Kloet dat over ging en een poging van Dennis Louter dat eindigde in de handen van Dion van Splunteren.
Wat dat betreft was Die Haghe heel wat effectiever bezig. Nick van der Heijden werd weggestuurd, kreeg volop tijd de bal voor zijn linker voet te leggen en hard uit te halen (2-0).
Om de bakens te verzetten werden Coen Hordijk en Bret Rhijnsburger nog ingebracht voor respectievelijk Dik Groenewegen en Jordi Lems, maar het leverde geen rendement op.

Met nog bijna tien minuten te spelen onderschepte Geert Dobbe bij een Haagse aanval de bal en bij het neerkomen klapte zijn enkel dubbel. Verder spelen was geen optie, dus nu werd de al eerder naar voren geschoven verdediger Roel Nooteboom in het Maaslandse doel geposteerd. Een nieuwe ervaring voor hem, maar hij kon het doel in de resterende tijd verder schoon houden.

Jammer van de onnodige nederlaag, maar het respectvolle spelletje van beide teams was een verademing in vergelijking met de ervaring bij Quick Steps ‘n week eerder.

Opstelling: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Roel Nooteboom, Jordi Lems (Bret Rhijnsburger), Joeri van Dongen, Leon van Kersbergen, Lars Kloet, Dik Groenewegen (Coen Hordijk), Huib van Barneveldt (Ariën Oprel), Rick Zwaard en Dennis Louter.