Na ruim 2 maanden zonder competitievoetbal mocht MVV’27 JO19-1 eindelijk weer aantreden voor de competitie. Met twee punten achterstand op koploper VCS en nog negen wedstrijden te gaan is er nog alle kans op het kampioenschap. Vandaag moest de eerste stap worden gezet tegen de nummer vijf van de ranglijst Verburch JO19-1.

Op een zonnig sportpark in Poeldijk begon MVV’27 goed aan de wedstrijd. Verburch werd snel teruggedrongen op eigen helft en de eerste kleine kansjes waren een feit. Na ruim een kwartier spelen werd het dan ook 0-1. Het was Michael Berrevoets die van dichtbij de bal kon binnentikken. Nog geen tien minuten later werd de score verdubbeld. Bram Scheffers kopte, na een voorzet vanaf de zijkant, eerst nog de bal tegen de keeper maar kon vervolgens zelf de rebound verzilveren. Na deze 0-2 zakte MVV’27 iets terug en had de thuisploeg zeker de mogelijkheid op een aansluitingstreffer. Deze kwam er echter niet, mede door goed keeperswerk van Jari Boon, en een paar minuten voor rust zorgde Michael Berrevoets met een fantastische goal vanaf een meter of 40 (keeper stond te ver voor zijn doel) voor de 0-3 en de beslissing in de wedstrijd.

Na rust hield MVV’27 de concentratie goed vast en kon binnen twintig minuten uitlopen naar 0-7! Eerst was het Quint van Stuivenberg die met een kopbal de stand op 0-4 bracht. Vervolgens kon Jan de Baat 2 maal scoren. De 0-5 was een mooie kopbal na een voorzet vanaf de zijkant en de 0-6 een intikker na goed afgeven van Jay van Leeuwen. Rick Vijverberg mocht uiteindelijk in de 64e minuut de 0-7 op het scorebord brengen na weer een mooie assist van Jay van Leeuwen. Na deze treffer zakte het tempo en de concentratie wat weg waardoor er niet meer gescoord kon worden.

Al met al een uitstekende hervatting van de competitie voor MVV’27 JO19-1 met deze mooie zevenklapper. Op zaterdag 4 maart is de volgende wedstrijd en wel thuis tegen Quick JO19-2 om 14.30 uur.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve (uit 63e min), Julian Tinbergen, Quint van Stuivenberg (uit 65e min), Michael Berrevoets, Rick Vijverberg, Jan de Baat (uit 75e min), Siemen Hogendoorn (uit 57e min)

Wisselspelers: Jay van Leeuwen (in 57e min), Michael van Vliet (in 63 min), Luuk van Strijen (in 65e min), Loyd Rhijnsburger (in 75e min)