Het treffen tussen de streekgenoten MVV ’27 en Verburch viel voor de Maaslanders niet helemaal mee. Men nam kort na de theepauze een 2-0 voorsprong en leek af te gaan op een overwinning. Echter het team van trainer Dennis van der Steen had na ruim ’n uur in vijf minuten tijd de stand al weer gelijk getrokken.

Teleurstelling alom, maar deze domper stond volledig in de schaduw bij de vervelende blessure van Yennick Berrevoets. De middenvelder was afgelopen zomer na vele maanden teruggekomen van een akelige blessure aan de linkerknie, maar na vier minuten speeltijd werd hij wederom getroffen door pech aan hetzelfde lichaamsdeel. Hij ging een duel aan met zijn tegenstander, kreeg een zetje en zijn knie kon dit niet goed opvangen. Zoals hij na afloop zelf al aangaf, zit zijn seizoen er op en wacht hem weer een lange periode van herstel. Hij werd vervangen door Bret Rhijnsburger die zeer verdienstelijke speelde.

Beide ploegen startten het duel met de beste bedoelingen en dat hield in dat geen van beiden direct een overwicht kon claimen. Tegenover de prima redding van MVV ’27-doelman Geert Dobbe op een poging van Melvin van der Zeijden stonden kansen van Rick Zwaard die zijn pogingen voorlangs en op de doellijn gered zag worden.
MVV ’27 pakte vervolgens een overwicht en de inspanningen werd uiteindelijk in ‘n treffer na een aantal hoekschoppen in korte tijd. Lourens van Rooijen zorgde voor de assist en de nog altijd onmisbare Roel Nooteboom zag zijn kopbal bij de tweede paal binnen gaan (1-0).

De Maaslanders kregen de smaak te pakken. Na een prima aanval met voorbereidend werk van Lourens van Rooijen mocht Dennis Louter vrij uithalen, maar zijn poging miste kracht en precisie.

Op slag van rust kwam MVV ’27 zeer goed weg. Levi van der Kaay stuitte nog op de uitgelopen Geert Dobbe en Melvin van der Zeijden vuurde bij een leeg doel naast de paal.Vijf minuten na de hervatting pakte MVV ’27 een grotere marge. Op de rand van een volle Verburch-zestien tikte Leon van Kersbergen de bal terug op Coen Hordijk die doel trof (2-0).De gastheren hadden nog verder kunnen uitlopen, maar de kopbal van Roel Nootenboom uit de zoveelste hoekschop van Lourens van Rooijen werd nu gekeerd door de lat. Het had de genadeslag kunnen zijn voor Verburch, maar dat werd het dus niet. Even daarvoor was een hard schot van Dennis Louter ook nog eens gekeerd door doelman Kevin Dijkstra.

Verburch kwam weer volledig terug in de wedstrijd. Eerst was het Ricardo van der Knaap die een hoekschop van Dennis de Groot knap binnen kopte in de 68e minuut (2-1) en vijf minuten later was het Melvin van der Zeijden die de gelijkmaker voor zijn rekening nam (2-2). Balen natuurlijk bij MVV ’27 dat nu nog meer schade verder beperkt moest zien te houden. Een lob over Geert Dobbe van Melvin van der Zeijden ging maar net naast.

Na 90 minuten floot de prima acterende scheidsrechter Cees Brouwer het duel naar de geschiedenis en kon geconcludeerd worden dat het duel eigenlijk geen winnaar of verliezer verdiende. Er was vandaag maar één verliezer en dat was de onfortuinlijke Yennick Berrevoets.

Opstelling: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Yennick Berrevoets (Bret Rhijnsburger), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Jessy Zwaard) en Dennis Louter (Huib van Barneveldt).